Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Binnenkijken 17 jul 2019

Dit wil je: een blauwe keuken mét goud en marmer

Kleur in de keuken, we houden ervan! Eerder spotten we bijvoorbeeld al deze groene keuken met bakstenen muur en deze schattige gele keuken. En nu vonden we weer een pareltje: dit heerlijk Scandinavische interieur heeft een houten blauwe keuken mét gouden details.

En alsof dat nog niet stijlvol genoeg is, lijkt ook de rest van het huis zo uit een woonwinkel te komen.

Afbeelding van donkerblauwe keuken 1
Afbeelding van donkerblauwe keuken 2
Afbeelding van donkerblauwe keuken 3

De blauwe keuken waar we verliefd op zijn

Houten kastjes in denimblauw, gouden handgrepen, kranen en ovenknoppen, een marmeren aanrechtblad en houten planken: beter wordt het niet. Door het hout is de keuken een beetje landelijk, door het marmer toch juist ook modern. Dat lijkt misschien een beetje een gekke combinatie, maar het pakt perfect uit.

De houten eettafel met rieten stoelen maakt de sfeervolle keuken af. O, en gouden kandelaars konden daar natuurlijk ook niet ontbreken.

Afbeelding van donkerblauwe keuken 4
Afbeelding van de woonkamer 1
Afbeelding van de woonkamer 2

De keuken grenst direct aan de woonkamer. Daarin zien we het denimblauw weliswaar niet terug, maar wel de rest van het kleurenschema wel. Van de toffe gouden kaarsenhouder tot de cognacbruine kussens die goed bij het hout passen.

Ook de muren zijn net genoeg bedekt, met ingelijste zwart-witte posters. Die zorgen voor een lichte twist aan het verder ietwat bruine interieur. Over alles is nagedacht in dit knusse geheel, dat zowel voor regenachtige herfstavonden als zonnige lente-ochtenden geschikt is.

Afbeelding van de slaapkamer

Bruin en wit in de slaapkamer

In de slaapkamer ligt geen bruin, maar wit hout op de vloer. Lekker fris! Gelukkig komt het bruin nog wel terug in de sprei en kussens, én in het oranje-bruine bloemetje op het nachtkastje. Bloemen in je slaapkamer zijn waarschijnlijk de snelste manier om de ruimte lekker dromerig te maken, en dat weten deze bewoners duidelijk maar al te goed.

Afbeelding van de kinderkamer 1
Afbeelding van de kinderkamer 2

Zelfs de kinderkamer is ontzettend mooi – hoewel we niet zeker weten hoe dat is als alle knuffels uit de rieten mand verspreid liggen over de vloer… Die knuffels passen dan wél weer heel mooi in het kleurenschema van bruin en grijs, hier opgefleurd met wat roze.

Tja, als je kinderen dan toch een schaap, lama, vos, konijn en de rest van de kinderboerderij in pluchen uitvoering op hun kamer willen hebben, kun je het maar beter stijlvol doen, toch?

Meer interieurs met een blauwe keuken:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Fantastic Frank

Reageer op artikel:
Dit wil je: een blauwe keuken mét goud en marmer
Sluiten