Nog geen boom? Zet dan een blauwe cederboom in huis met kerst

Houd je wel van minimalisme? Of hoef je niet een volle kerstboom bij jouw in de woonkamer? Dan is de blauwe ceder of de Cedrus libani ‘Glauca’ met zijn blauwgrijze naalden een kerstboom voor jou. Deze kerstbomen kunnen ook redelijk groot worden, maar ze nemen zeker minder ruimte in dan de volle bossen van kerstbomen die we gewend zijn.

Je hebt namelijk een stuk minder takken om je kerstballen aan op te hangen. Ideaal als jouw kerstballen collectie niet zo groot is. We hebben wat toffe interieurs gevonden waar de blauwe ceder toch wel een eyecatching kerstboom is.

4 keer een blauwe ceder kerstboom

1. Simpel te versieren

Een blauwe ceder kerstboom wil je als je niet te moeilijk wilt doen met de kerstversiering. Je hoeft er namelijk maar een paar kerstballen in te hangen en hij hangt al redelijk vol. Zeker als je blauwe ceder niet zoveel takken heeft.

2. Zet hem in een mand of zak

Voor een gezellige look wil je een kerstboom in een toffe mand of zak zetten. Dit geldt nog meer voor een blauwe ceder, aangezien deze niet veel takken heeft. Hierdoor is de kans klein dat de takken de lelijke onderkant van de kerstboom bedekken.

Daarnaast geeft een mand of zak ook eerder een zachtere look aan je kerstboom. Straalt jouw interieur al veel zachtheid uit? Overweeg dan voor een ruige pot te kiezen.

3. Kies niet voor te zware kerstballen

Het is niet zozeer vanwege het gewicht dat wij noemen dat je met grote kerstballen uit wil kijken (alhoewel je daar natuurlijk ook op wilt letten), maar meer het feit dat het niet zo matcht met de simpele look van een ceder. Deze boom heeft namelijk een luchtige look, dus je kan beter voor kleinere kerstballen of papieren kerstversiering kiezen.

4. Hang er niets in

Ook een kale kerstboom look is leuk voor een blauwe ceder. Dan omarm je pas echt een minimalistische look met je kerstboom. En het staat prachtig in een wit interieur. Of hang er alleen wat lichtjes in zodat je er in de avond toch nog wat van kan genieten.

Bonus: sinaasappelschijfjes in de boom

Dit is helaas geen echte ceder, maar we vonden de aankleding ervan zo leuk dat we hem toch in dit lijstje wilden zetten. Oranje en blauw zijn ook complementerende kleuren, dus sinaasappelschijfjes zullen ook mooi in een blauwe ceder hangen.

Deze fruitige decoratie geeft een kerstboom sowieso een frisse look. Vooral in de keuken kan het echt je interieur opfleuren. Droog deze kerst dus zelf wat sinaasappels en hang ze leuk op in de boom.

Zweedse kerstversiering staat prachtig in een minimalistisch interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nog geen boom? Zet dan een blauwe cederboom in huis met kerst
Sluiten