Jet Hendriks
Jet Hendriks Tips 20 jan 2020

Met blauw in huis is het elke week blue monday (op een positieve manier!)

Maandag is niet persé mijn favoriete dag. Het weekend is afgelopen en een driedubbel ontplofte agenda ligt voor mijn neus. Voel jij je ook zo? Ben jij ook niet super happy het bed uit gestapt vanmorgen? Blame it on Blue Monday! Maar blauw is echt niet alleen maar donker en depri. Wij geven jou graag een blauwe interieurboost op de meest deprimerende dag van het jaar.

De kleur blauw staat niet alleen ontzettend mooi in je interieur, maar heeft nog zoveel meer in zijn mars. Blauw geeft je een gevoel van ruimte en vrijheid. Blauw houdt zelfs slapeloosheid buiten de deur waardoor deze kleur vaak wordt toegepast in de slaapkamer.

Het is niet voor niets dat deze kleur vaak terug komt op een hotelkamer of in ziekenhuizen. Fun fact: blauw wordt in de kleurentherapie gebruikt om stress en migraine tegen te gaan.

Zo voeg je blauw toe aan je interieur

1. Start met de details

Voordat je alle muren in Koninklijk blauw hebt geschilderd raad ik je aan om te starten met de details. Het zijn immers de kleine dingen die het doen. Door kleine elementen toe te voegen creëer je een speels effect.

Doe dit alleen wanneer blauw niet vloekt met de rest van het interieur. Grijs-blauw is ook blauw. Maar misschien staat pastel blauw wel véél beter dan navy blue.

The details are not the details, they make the design.

2. Groter en lichter

Blauw in het interieur laat de ruimte net wat groter en lichter ogen. En néé, dan heb ik het niet over zo’n donkerblauwe tint waarbij je jezelf af vraagt of het zwart of donkerblauw is. Go light! Geef het plafond juist een koele licht blauwe tint waardoor de kamer groter lijkt.

Naast dat dit optisch een groter effect heeft werkt het ook psychisch door. Bij de kleur blauw denken we namelijk aan de natuur. Je haalt hiermee dus letterlijk de rust en kalmte naar binnen.

3. Wil jij iets meer pit? Ga voor 50 shades of blue!

Verschillende tinten blauw laten zich in een neutraal interieur super goed uit de verf komen. Denk out of the box en combineer pastelblauw samen met in your face blauw en marine blauw. Een ton-sur-ton interieur, noemen we dat.

Vind je dat iets te veel van het goede? Match blauw dan met okergeel of grijs tinten, dat maakt het net even wat spannender dan enkel één blauw tint toe te voegen.

In deze interieurs speelt blauw de hoofdrol

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met blauw in huis is het elke week blue monday (op een positieve manier!)
Sluiten