Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 28 sep 2020

Combineren kan je leren – met deze kleuren combineer je blauw het beste

Of je nu een stijlvolle moderne uitstraling wilt of een gewaagde kleurrijke: met blauw in je interieur kun je alles bereiken wat je in je hoofd hebt. Je moet alleen even weten wat je met de rest van de ruimte moet doen! (en voor welke tint blauw je kiest, natuurlijk). Daarom een lijstje: met deze kleuren kun je blauw combineren in je interieur.

Repeat after me: blauw combineren kan je leren. Blauw combineren kan je leren. En wel op déze manier.

Blauw combineren met andere kleuren doe je zo

1. Oranje

Ondanks dat oranje nou niet per se een kleur is waar je het eerst aan denkt voor in je huis (of kleding, of waar dan ook), kun je je misschien wel voorstellen dat het met blauw wel werkt. Blauw en oranje zijn namelijk complementaire kleuren, kleuren die tegenover elkaar staan in de kleurencirkel. Het combineren daarvan zorgt voor een flink contrast, die beide kleuren juist lekker laat opvallen.

2. Bruin en taupe

Waar felle kleuren gemengd met felblauw voor een hip interieur zorgen, vormt donker- of juist lichtblauw gemengd met aardse tinten een heel rustgevende plek. Een taupekleurige muur gaat bovendien ook nog eens wat langer mee dan een knaloranje variant.

3. Millennial pink

Yes, millennial pink – iets tussen oudroze en pastelroze in – is nog steeds hot en happening. En laat dat nou ook nog eens heel goed staan bij blauw! Gecombineerd met babyblauw is het een heerlijke pastelhemel, met grijsblauw wordt het eerder rustig.

4. Felroze

Ben je niet zo’n fan van pasteltinten? Ga dan voor de wat gewaagdere variant van felblauw en felroze. Dan heb je gegarandeerd het hele jaar de zomer in huis.

> Lezen: in dit interieur worden roze en blauw flink gecombineerd

5. Goud

Ook goud en blauw is een combi die het altijd goed zal blijven doen. Nee, je hoeft niet meteen een gouden bank te kopen, maar wat details op de kussens of gouden kandelaars zullen het blauw in je interieur helemaal doen opleven.

6. Donkergroen en hout

Kies je voor donkergroen, donker hout en donkerblauw, dan zul je een vrij donkere kamer krijgen (goh) waar niet iedereen fan van is. Maar als lichtblauw, licht hout en nét iets minder donker groen combineert, heb je juist een heel rustgevende natuurlijke uitstraling.

7. Zwart

We zullen je zelden aanraden om je muren zwart te verven (al kan het wel vet zijn), maar een zwarte bank kan prima en anders kun je altijd nog  voor gewoon zwarte details gaan. Wat dacht je van kussens met een blauw-zwarte print of simpelweg wat kunst met die combinatie?

8. Donkerroze en donkergroen

In het Engels heb je het begrip ‘jewel tones‘ – dat is moeilijk te vertalen naar het Nederlands, maar als je juwelen voor je ziet, krijg je misschien een idee. Denk in ieder geval aan donkerpaars en -roze, eventueel gecombineerd met donkergroen. Misschien heeft dat nog wel helende krachten ook.

9. Geel (en grijs)

Hij kon natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje! De kleur geel kun je heel goed met blauw combineren in je interieur om het lekker te laten ‘poppen’. Wil je het wat neutraler houden, combineer dan okergeel met een donkerdere tint blauw die wat naar grijs neigt – of kies gewoon écht grijs voor de neutralisering.

Heb je het blauw combineren nog niet onder de knie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Combineren kan je leren – met deze kleuren combineer je blauw het beste
Sluiten