Bizar! Huis van beroemde architect verkocht voor een prikkie

Je zal lang geleden een huis hebben gekocht en er nu pas achter komen dat je al die tijd eigenaar was van een ontwerp van Frank Lloyd Wright. Eerlijk, stiekem dromen wij dat het ons ooit nog gaat overkomen. Maar voor Linda McQuillen uit Madison, Wisconsin werd het werkelijkheid.

Linda kocht het huis 25 jaar geleden voor 100.000 Amerikaanse dollars. Het viel haar wel op dat het huis wel veel weg had van de stijl van Wright, maar ze dacht dat het ontworpen was door een aannemer die zich gewoon had laten inspireren door de ontwerpen van de beroemde architect.

Wat blijkt? Het huis is onderdeel van American System-Built House, een initiatief van Wright dat helaas niet lang heeft bestaan. Tussen 1912 en 1916 ontwierp en bouwde Wright kleine, goedkope huizen naar aanleiding van zijn interesse in ‘catalogus huizen’. Hij ontwierp zeven modellen, waarvan nog steeds niet duidelijk is waar deze modellen uiteindelijk zijn geplaatst.

Mary Jane Hamilton, auteur en Frank Lloyd Wright ‘geleerde’ ging op zoek naar huizen uit die tijd. Op dit moment zijn er zo’n 30 huizen geïdentificeerd én geverifieerd. Hopelijk volgen er nog veel meer!

Naast dat Linda het gebruikelijke opknapwerk heeft gedaan aan het huis – de badkamer, keuken en vloeren zijn vernieuwd – heeft zij de originele ramen behouden en volledig laten restaureren. Een goede zet blijkt nu, want de prijs van het huis zal na deze ontdekking aanzienlijk stijgen omdat er veel originele elementen bewaard zijn gebleven.

Bekijk ook eens dit huis of deze gave houten bungalow, beide geïnspireerd op werk van Frank Lloyd Wright.

host.madison.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Bizar! Huis van beroemde architect verkocht voor een prikkie
Sluiten