Hannah Westra
Hannah Westra Design 14 okt 2015

Zou jij een hotel delen met vogels? In Thailand kan het

Dit bizarre hotel in Thailand is een nieuw project van architectenbureau New-Territories M4. Meestal boeken mensen een hotel puur voor eigen genot, maar deze architecten vinden dat dit best gecombineerd kan worden met een plek waar vogels zich ook thuis voelen. Dat klinkt op zich nog niet eens zo heel gek. Maar wacht maar tot je de bijzondere ideeën achter het project hoort..

Om het ontwerp te realiseren verzamelt het bedrijf geld in via Kickstarter. Als er genoeg geld binnen is, gaat het hotel open voor iedereen die meer dan tweehonderdtwintig euro heeft gedoneerd. Na tien jaar wordt het weer afgebroken.

Soep van vogel speeksel

Tja, dit is best wel een bizar hotel. De buitenkant wordt namelijk bedekt door een soort lava, waardoor het helemaal past in het tropische klimaat van het land. Maar om het nog even gekker te maken: de architecten willen de relatie tussen mens en dier wederzijds stimuleren. En dat zien zij op een wel heel bijzondere manier voor zich. Één van de voordelen is bijvoorbeeld extreem voedzame vogelnest soep die wordt gemaakt van het speeksel waar de vogels hun nest mee maken. Als het aan ons ligt, klinkt dat nou niet bepaald aantrekkelijk.

Grotten voor de vogels

Het hotel krijgt drie verdiepingen met grote ramen, waardoor gasten uitkijken over het tropische landschap. Het gebouw komt op een al bestaande versteende Lava ‘tong’ te staan, zodat het echt samensmelt met de omgeving. De kern van de constructie wordt gemaakt van staal. Een deel van de grote ramen is bekleed met zilver gelaagd glas waardoor het landschap wordt weerspiegeld. Uiteraard is er ook aan de vogels gedacht: voor hen worden er donkere ruimtes gemaakt die voelen als een grot.

Het klinkt als een groot experiment, dus wij zijn heel benieuwd of het project er ook daadwerkelijk komt. Check de Kickstarter pagina om het project te steunen én voor een bizarre video waarin een van Franse architecten te hete soep eet en een kat probeert te overtuigen de vogels niet te doden. Yes, for real..

Meer bijzondere kickstarter projecten?

www.kickstarter.com

Reageer op artikel:
Zou jij een hotel delen met vogels? In Thailand kan het
Sluiten