Renée Leeuw
Renée Leeuw Duurzaam 22 jun 2015

Biogasboot: koken op de voedselresten van gisteren

Met zijn allen brengen we dagelijks heel wat afval de wereld in en hoewel we hier in het westen stukje bij beetje steeds bewuster gaan leven, zijn we er natuurlijk nog lang niet. De grootste problemen moeten nog opgelost worden en daar maakt Café de Ceuvel alvast een goed begin. Het café wil namelijk de eerste biogasboot ter wereld bouwen, die voedselresten van gisteren omzet in biogas om mee te koken.

Voor wie Café de Ceuvel niet kent: het duurzame café is gebouwd op De Ceuvel, een voormalige scheepswerf in Amsterdam-Noord. Het paviljoen is zoveel mogelijk zelfvoorzienend, wat betekent dat het meeste van de menukaart gewoon uit eigen tuin komt.

Café de Ceuvel blijft altijd op zoek naar nieuwe duurzaamheids-technieken en zo kwamen zij terecht bij de biovergister. Deze vergister breekt de grote organische moleculen in etenresten af en zet deze om in methaangas, waar je dus weer heel goed op kunt koken! Let wel, omdat de druk van gas in een gaszak lager is, zul je wat extra gaatjes in het gasfornuis nodig hebben.

biogasboot

Wil jij dat die biogasboot er komt? Lever dan hier een bijdrage en help dit duurzame initiatief te realiseren!

Eerder vertelden we je ook over een ander duurzaam crowdfunding project in Amsterdam-Noord, namelijk Rooflab. Dit project heeft inmiddels genoeg steun gekregen en wordt gerealiseerd.

Reageer op artikel:
Biogasboot: koken op de voedselresten van gisteren
Sluiten