Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Wooninspiratie 2 okt 2018

Dit wil je: een binnentuin met mooie bromelia’s

Er is weer een nieuwe trend gaande in de interieur wereld. En wel een groene trend, namelijk je eigen binnentuintje maken met bromelia’s. Met mooie, groene en gekleurde planten creëer je gemakkelijk een urban jungle. Gewoon in je eigen huis!

Een binnentuintje is een combinatie van kamerplanten die je dicht bij elkaar zet. En bromelia’s zijn hier heel geschikt voor. Je kunt helemaal los gaan, want ze zijn er in veel verschillende soorten. En ze verbeteren het binnenklimaat. Win-win!

Bromelia's
Bron: bromelia.info

Bromelia’s in verschillende soorten

Bromelia’s komen uit de jungles in Zuid-Amerika. De ananasplant ken je misschien al wel, maar er zijn nog zo’n 100 soorten in Nederland. Door de vele verschillende kleuren – roze, rood, paars, geel, wit… – maak je het lekker exotisch in huis. Maar het leukste aan bromelia’s is de vorm. Van een roze rozet tot een rode veer: wij vinden het prachtig.

Bromelia's
Bron: Bromelia.info

Een binnentuintje maken

Geen zorgen: een binnentuintje maken is echt a piece of cake. Je haalt die Zuid-Amerikaanse jungle binnen no time in huis. Een simpele manier is om de planten in leuke potten te doen en deze bij elkaar te zetten op een tafel of op een leuk trappetje. Maar het is misschien wel nóg leuker om één grote bak te nemen waarin je alle plantjes bij elkaar zet. En deze bak verdient natuurlijk wél een mooi plekje in je interieur.

Zo ga je te werk

Nadat je de planten in de potten of in een bak hebt gedaan, druk je ze zachtjes aan en geef je ze matig water. Als je ze in een bak doet, kun je de planten uit de kweekpotten halen. Ga je toch voor losse sierpotten? Dan mag je ze in de kweekpot laten zitten.

Tip: leg de focus niet te veel op opvallende sierpotten, maar kies liever voor een neutrale pot. Zo krijgen de bromelia’s nóg meer de credits die ze natuurlijk verdienen! Ook leuk: de bromelia’s gaan ook perfect samen met onze andere favoriet: groene kamerplanten.

Bromelia's
Bron: Bromelia.info

Bromelia’s verzorgen

Lucky you: je hoeft niet snel afscheid te nemen van je geliefde mini jungle, want bromelia’s gaan gemiddeld 3 tot 6 maanden mee. Het is wel belangrijk om ze op een lichte plek in huis te zetten, maar vol in de zon vinden ze dan weer minder leuk.

Tot slot geef je ze alleen af en toe nog water. Dit giet je juist over de groene bladeren heen, in plaats van op de potgrond zoals bij de meeste planten.

Bromelia's
Bron: Bromelia.info

Gezonde planten

Jungle fever? Daar hoef je niet bang voor te zijn. Bromelia’s zorgen namelijk voor een gezond binnenklimaat. Volgens wetenschappelijk onderzoek halen deze plantjes schadelijke stoffen uit de lucht en behoren ze tot de beste luchtzuiveraars.

Daarnaast zijn bromelia’s ook ‘anti-snurkplanten’. Ideaal voor als je weer eens wakker ligt door je snurkende partner.

Bromelia's
Bron: Bromelia.info

Misschien vind je deze planten ook leuk:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit wil je: een binnentuin met mooie bromelia’s
Sluiten