In het interieur van Lindie en Stefan staat de trendkleur roestbruin centraal

De een is nieuwsgierig, de ander zoekt inspiratie, maar we kijken allemaal graag naar hoe een ander woont. Deze week kijken we binnen in de eengezinswoning van Lindie en Stefan in Zoetermeer, ingericht in de trendkleur roestbruin.

Bewoners: Lindie de Rijter (25) en Stefan Hagebeek (29)
Sinds: 2019
Bouwjaar: 1981
Oppervlakte: 113 m2
Aantal slaapkamers: 4

Keuzes (laten) maken

Het is het eerste wat opvalt bij binnenkomst is een groot roestbruin geschilderd vlak over de wand bij de eettafel. Niet alleen de kleur zorgt ervoor dat het oog ernaartoe wordt getrokken, roestbruin is dé trendkleur van dit jaar. Ook het feit dat er over een deel van het plafond is doorgeschilderd, is een gedurfde keuze.

plafond mee schilderen eettafel
Bron: Rene Bouwman

Niet het idee van bewoners Lindie en Stefan, maar van het team van VT Wonen dat hun tussenwoning in Zoetermeer onder handen nam. Dat werd ingeschakeld om de uiteenlopende smaken – Stefan is van de eenheid in meubels, Lindie van de afwisseling en accessoires – samen te brengen.

“Als we voor meubels op pad gingen, kwamen we er nooit echt uit waardoor we niets kochten. In ons nieuwe huis wilden we dit goed aanpakken en zochten we iemand die die keuzes wel durfde te maken.”

keuken
Bron: Rene Bouwman

Vooral in de grote woonkamer lagen al die keuzes nog open. De meubelen uit hun vorige huis, een flat in dezelfde plaats, verhuisden mee, maar zijn inmiddels allemaal vervangen.

Het eerdergenoemde kleurvlak is een statement in de woonkamer, die in spiegelbeeld in de lengte werd omgedraaid. Door het vlak is het alsof je onder een overkapping zit

Uitgesproken

De witte ronde tafel met grafisch naar elkaar toelopende punten en “heerlijk zittende” stoelen komen er goed onder uit. De eethoek steekt lekker af tegen de bijna zwarte Hongaarse puntvloer. Stefan: „Die hadden we zelf niet durven kiezen, maar het is een mooie tegenhanger van de lichte muren en het grote vloerkleed. Zo blijft het toch rustig.”

Een kijkje in het klassieke herenhuis in Rotterdam van Mariska en Ricardo

trap slangenprint
Bron: Rene Bouwman

Ook de trap is vrij uitgesproken: weliswaar ook bruin, de kleur die eigenlijk overal terugkomt, maar de slangenprint doet het ’m. De vier meter lange elementenbank van fluweel valt ook op. Ook omdat hij bijna dezelfde kleur van het geschilderde vlak heeft, dus zo komt alles weer bij elkaar. De stoffen gordijnen schuren ook tegen die kleur aan, zij het een tintje lichter.

Persoonlijke touch

Een huis door een ander laten inrichten is altijd spannend, al vertrouwden beiden erop dat het goed zou komen. Het geheel is persoonlijker gemaakt door foto’s, onder meer van hun zeven maanden durende reis door Azië, van Stefan als baby en van hen samen door de jaren heen. In gouden lijstjes aan de muur zijn nog meer herinneringen gevangen.

binnenkijker zeewolde
Bron: Rene Bouwman
woonkamer
Bron: Rene Bouwman

Ook in de slaapkamer komt de reislust terug. Het taupe/bruin behang op de muur en de wand ertegenover die bedekt is met vlakken leer van 40 bij 20 centimeter geeft voor beiden die rust van een spa in het buitenland.” Het vierkante bamboeframe met gedrapeerde linnen doeken zorgt eveneens voor het rustige reisgevoel.

Eigenlijk zijn aan alle woonwensen voldaan, concludeert het stel. Al zijn er nog wat lekkende ramen en een rottende schuur die ooit moeten worden aangepakt. “We zijn tevreden!”

Zo tof: Nikkie en Marc wonen in een oude school (en er staat een klimrek in de kamer)

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
In het interieur van Lindie en Stefan staat de trendkleur roestbruin centraal
Sluiten