Binnenkijker: stop je instrumenten niet weg, maar gebruik ze als eyecatcher in je interieur

Binnenkijker: stop je instrumenten niet weg, maar gebruik ze als eyecatcher in je interieur

Heb je nog ergens in je toko (oude) muziekinstrumenten weggestopt zitten? Stof ze af, poets ze op en geef ze the best seat in the house. Die muziekinstrumenten kun je namelijk perfect gebruiken als eigenzinnig decoratiemateriaal in je huis. En dat dat karakter geeft, bewijst dit Scandinavische appartement.

Muziekinstrumenten met een verhaal

In de woonkamer zien we een elektrische gitaar en een contrabas. Zo’n gitaar is het perfecte decorstuk om je woonkamer een vleugje rock ‘n roll te geven.

Deze contrabas is een oldie, maar dat geeft ‘m (en de woonkamer) nou juist karakter. Van de gebruikerssporen tot aan de loshangende snaren: dit object heeft een verhaal en dat is cool.Net als in dit interieur vol gekke vintage items.

In de slaapkamer is voor een hele inventieve manier gekozen om een muziekinstrument te gebruiken als decoratie: van een oude trompet is een kandelaar gemaakt. Wat ons betreft is dit dé blikvanger van dit hele appartement!

Stikjaloers

Dit is een keuken om stikjaloers op te worden. Hij is prachtig wit en strak, maar allerminst kil of saai. Daar zorgen de houten kastdeurtjes en de decoratie-elementen wel voor. Het kleedje op de vloer, de zachtgekleurde mozaïektegeltjes achter het aanrecht, de apothekersflessen: we willen het allemaal.

Je ziet meteen alvast een doorkijkje naar de eetkamer, die met zijn bistro-stoeltjes, ronde eettafel en stoffen materialen (tafelkleed, kussentjes) meer zachtheid geeft aan de ruimte.

De eetkamer bevindt zich in een knus hoekje van het appartement. Hier stroomt daglicht binnen, wat het een ideale plek maakt om lekker te hangen. De eigenaren hebben daarom een nisje gemaakt met een eetkamerbankje. Niet alleen een fijne plek om te tafelen, maar ook om te lezen, schrijven of werken. Slim: onder het bankje zit extra opbergruimte verstopt.

Dit vind je vast ook interessant:

Bron: Alvhem