Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 29 jul 2021

Reliving en Roomed kijken binnen bij Finntage’s onwijs kleurrijke interieur

Ananda en Jody van Reliving heb je op Roomed al vaker voorbij zien komen: ze zijn onze vintage shoppen-experts. Samen met hen nemen wij een kijkje in het kleurrijke interieur van Sandra van Finntage. Het interieur van Sandra bestaat uit een kleurrijke mix van printjes en plantjes.

Wie is Finntage?

“Mijn naam is Sandra, en owner en bedenker van Finntage. Ik woon in Grave, een prachtig vestingstadje aan de Maas, samen met Pieter en onze zoon Finn. Nu weten jullie gelijk waar de naam Finntage vandaan komt!

In december 2015, na een rigoureuze verbouwing van ons huidige huis, ben ik gestart met mijn Instagrampagina. Op mijn Instagram en mijn blog kun je alles lezen over interieur en styling, maar ook deel ik af en toe wat persoonlijke verhalen. Mijn woonstijl kan het beste omschreven worden als vintage, kleurrijk/ eclectisch en met planten… veel planten!”

reliving x roomed x finntage
Bron: Reliving

Hoe is je interesse in interieur ontstaan?

“Als ik mijn moeder mag geloven was ik daar als klein kind al retedruk mee. Wekelijks was ik aan sjouwen met meubels om de layout van mijn kamer aan te passen. Op latere leeftijd begon ik ook met het kopen van verse bloemen voor op mijn kamer. Ze fleuren zo mooi een kamer op!”

Hoe zou je jouw stijl omschrijven? En hoe komt dat terug in je interieur?

“Ik krijg heel vaak te horen dat ons huis een echt eigen stijl heeft, typisch Finntage zeggen ze dan. Het lijkt me geweldig als mensen dit overnemen en dit een woonstijl wordt.”

Dat zou heel leuk zijn! Hoe zou je de Finntage woonstijl omschrijven?

“Het is een bonte mix van oud en nieuw met niet alledaagse kleurkeuzes. Ook vind je er veel uitgesproken elementen en patronen in terugkomen.”

reliving x roomed x finntage
Bron: Reliving
reliving x roomed x finntage
Bron: Reliving
reliving x roomed x finntage
Bron: Reliving

Wat vindt je partner van alle kleuren en printjes? Heeft hij een zeg in de inrichting?

“Die vraag krijg ik vaak! Ik moet je zeggen dat Pieter het allemaal wel best vindt. Als Pieter ons huis zou inrichten zou het vooral heel praktisch zijn. De vrolijke kleuren en bloemen zou hij waarschijnlijk achterwege laten.

De enige wens die hij ooit heeft gehad was een SMEG koelkast. Deze is er uiteindelijk gekomen en ook nog in het zwart in plaats van een gek kleurtje.”

reliving x roomed x finntage
Bron: Reliving

Wat was je allereerste tweedehands aankoop?

“Onze eettafel, die ondertussen alweer 6 jaar oud is. Vier maanden lang hebben we Marktplaats afgezocht naar een mooie eettafel en daar stond hij ineens, 25 kilometer verderop! Het was liefde op het eerste gezicht. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om hem te verkopen, het is een uniek exemplaar!”

Waarom ben je begonnen met tweedehands kopen?

“Omdat er zoveel mooie tweedehands parels bestaan, die een tweede leven verdienen. Ze zijn ook veel unieker dan nieuwe items. Neem onze eettafel. Hoe vaak ik de vraag krijg, wow wat een mooi exemplaar, waar is hij te koop? Dan denk ik bij mezelf, die is lekker niet te koop. Het is een oud vintage meubelstuk die ik voor een prikkie op de kop heb getikt! Daar ben ik mega blij mee.”

Jij kan dit ook – 4 tips om meubels uit de kringloop nieuw leven in te blazen

Wat is op dit moment je favoriete hoekje in huis?

“Absoluut het hoekje op mijn salontafel (een mooie verzameling van oud/nieuw en verse bloemen). Kijk er lekker de hele avond naar!”

reliving x roomed x finntage
Bron: Reliving
reliving x roomed x finntage
Bron: Reliving

Wat is het gekste item dat je in huis hebt staan?

“Een Delfts blauwe vaas in de vorm van een vis! Deze heb ik ooit gescoord in de kringloop voor 2,50. De vaas is mooi van de lelijkheid! Ik stop er altijd een mooi boeket bloemen in, zo past hij helemaal bij de Finntage stijl.”

Hoe zorg je er met alle kleuren en printjes voor dat je inrichting toch één geheel vormt? Heb je nog tips voor mensen die dit ook willen?

“Blijf wel in een bepaalde kleurlijn werken in huis, en kies voor extra statements en niet te veel kleine losse spullen. Denk hierbij aan een megaband of vloerkleed. Geen poster op de muur, maar een hele wand vol met print. Zorg dat je deze grote items verbindt, hierdoor creëer je meer rust in huis.”

reliving x roomed x finntage
Bron: Reliving
reliving x roomed x finntage
Bron: Reliving

Je hebt al veel verschillende dingen gedaan en bereikt binnen interieur styling. Waar droom je nu nog over? Wat zou je heel graag een keer willen doen?

“Mijn absolute droom is een Finntage collectie! Hoe tof zou dat zijn? Het bedenken en ontwerpen van een eigen lijn op interieurgebied. Dan wil ik ook gelijk een complete lijn beginnen. Banken, stoelen en kussens in de meest luxueuze stoffen en meubels van gekleurd hout. Toffe vloerkleden in print en uitgesproken accessoires gemaakt brass, marmer of keramiek. Ik hoop zo dat het ooit een keer werkelijkheid wordt.”

Wil je meer zien van het huis en de vondsten van Sandra? Dan kun je haar volgen op Instagram. Ook selecteert ze maandelijks tweedehands items voor Reliving, en die selectie kan je hier bekijken.

Hallo jungle vibes: Roomed en Reliving kijken binnen bij Bojoura van Mooiibo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Reliving en Roomed kijken binnen bij Finntage’s onwijs kleurrijke interieur
Sluiten