Oude smederij wordt heerlijk woonhuis met veel licht

Zijn pas gekochte oude smederij slopen of verbouwen? Ook al werd het hem door iedereen afgeraden, designer Jacek Kolasiński koos voor het tweede. Van een binnenkijker als deze worden wij heel gelukkig want het resultaat mag er zijn; een heerlijk licht huis met hoge plafonds en bijzondere architectuur. De steunbalken en bakstenen muren zijn zichtbaar gelaten om het karakter van de oude smederij te behouden.

Met de verbouwing werden er veel muren en zelfs een gedeelte van de eerste verdieping uitgebroken. Hierdoor heeft de woonkamer een plafondhoogte van wel 6 meter gekregen. Na 2 jaar verbouwen konden Jacek en zijn vrouw en dochter dan eindelijk intrekken in hun nieuwe huis.

De indeling van het huis is al vrij open, maar door de hoge plafonds wordt dit nog extra verstrekt. Voor de muren en plafonds heeft Jacek zelf witte verf met verschillende grijstinten gemixt.

Vooral in de keuken zijn de elementen van de oude smederij nog goed te zien. De bakstenen muur werd alleen schoongemaakt en wit geschilderd. In het gehele huis liggen houten planken van de pijnboom, maar in de keuken is er gekozen voor wit marmer wat perfect bij de unieke witte kleur op de muren past.

De tijdschriftenverzameling wordt opgeborgen op brede planken aan de muur. De magazines met gekleurde kaft worden met de rug naar de muur gelegd, zodat het een wit geheel blijft.

>> Dit zijn de zes favoriete design magazines van de Roomed redactie

Wil je bij jou thuis ook zo’n mooie bakstenen muur, maar woon je in een nieuwbouwhuis waar alles netjes is gestuukt? Dit is hét alternatief voor een te gekke bakstenen muur

Een heerlijke tuin met veel bloemen en planten, perfect voor mooie zomerse avonden. Heb jij geen tuin waar je van kan genieten? Wij geven tips om toch de zomer door te komen.

Reageer op artikel:
Oude smederij wordt heerlijk woonhuis met veel licht
Sluiten