Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 20 jan 2021

Must see: we nemen een kijkje in het rustige, roze interieur van Missjettle

Op de Roomed-redatie zijn we gek op binnenkijkers. Via Westwing mochten wij binnenkijken in het prachtige huis van Mariët. Haar interieurstijl omschrijft ze als modern, Scandinavisch en romantisch – tijd om dat rijtjeshuis eens van binnen te bekijken.

Mariët ken je waarschijnlijk als Missjettle op Instagram. Samen met haar vriend Tim en zoontjes Peppe en Nox woont ze in een rijtjeshuis in Leusden.

Een kijkje in het huis van Missjettle

Mariët houdt van veranderen, dus haar interieur is geen dag hetzelfde. Instagram is en blijft haar grootste inspiratie bron. “Er zijn daar zo veel mooie interieurs met zo veel verschillende stylen en daar spot je meteen de allernieuwste trends.”

binnenkijken missjettle via westwing
Bron: Westwing

Wat is voor jou een basistip qua styling in huis?

Mijn basistip is om eenheid te creëren voor een rustige basis. Om eenheid te krijgen in je interieur is het een goed idee om de kleur(en) die je kiest op verschillende manieren terug te laten komen. Zo kies ik zelf vaak voor 2 kleurtinten en laat ik deze op verschillende manieren terugkomen. Misschien niet heel spannend, maar wel heel rustig.

Hoe ga je te werk qua styling in huis? Heb je een klein stappenplan?

Als ik iets in mijn hoofd heb, maak ik eerst een collage met de kleuren en producten die ik in mijn hoofd heb. Zo kan ik zien of alles goed matcht met elkaar. Maar soms is het geen eens een vooropgezet plan, soms ontstaan dingen gewoon.

Ik vind dat een huis moet groeien, wanneer er kleine veranderingen zijn, veranderen er vaak weer andere dingen mee en ontstaat er weer een nieuwe look.

binnenkijken missjettle via westwing
Bron: Westwing

Mariët is gek op de oude kasten in huis, die ze allemaal vond op Marktplaats. “Die maken ons moderne interieur net even wat speelser!”

binnenkijken missjettle via westwing
Bron: Westwing
binnenkijken missjettle via westwing
Bron: Westwing

Wat is je favoriete plek in huis?

Aan de grote eettafel onder de lichtstraat, het is het lichtste gedeelte van ons huis. Ook heb je hier goed zicht op de tuin en zie je zo nu en dan eekhoorntjes in de bomen voorbij springen. Wat ik ook erg fijn vind aan deze plek is dat je zicht hebt op de hele kamer, maar ook op de keuken. Het is de plek waar we vaak met vrienden samen borrelen, eten en na tafelen!

Wat vind je een absolute must have voor komend seizoen?

Lekker opvallend behang, veel kleur, veel prints! Het mag lekker knallen op de muur! Zelf ben ik al een flink aan het rondkijken voor een tof bloemen behangetje om de hal mee op te vrolijken.

Wat vind je een absolute DON’T in je interieur?

Ik weet dat veel mensen gek zijn op planten, maar ik heb al vaak zat geprobeerd te werken met planten in huis en vind het groen gewoon niet bij mijn stijltje passen! Dus waar planten voor iedereen een YES is, is het voor mij echt een DON’T!

binnenkijken missjettle via westwing
Bron: Westwing

Wat is jouw guilty pleasure qua interieur of deco?

Roze is en blijft mijn guilty pleasure. Alles wat roze is val ik voor. Ik moest soms echt opletten dat ik niet alles in roze koop.

Een kijkje achter de schermen: wat weten je volgers nog niet van je?

Ik een echte rommelkont ben. Op social media oogt het altijd netjes en clean bij ons thuis, maar dat is meestal snel even opgeruimd voor de foto. Vaak is het aan de andere kant van de camera een enorme bende en vaak na wat geschuif voor een goeie foto is alles nog een veel grotere bende!

binnenkijken missjettle via westwing
Bron: Westwing
binnenkijken missjettle via westwing
Bron: Westwing

Alles lijkt juist zo sereen in jouw huis, zelfs de ‘rommelige hoekjes’ met speelgoed zien er nog knap uit. Hoe doe je dit?

Dat valt dus alles mee, in ons huis wordt ook gewoon geleefd en als je eens op een doordeweekse dag hier binnen komt wandelen, loop je ook tegen bakken auto’s, lego en hutten aan. Er mag gewoon overal gespeeld worden en ‘s avonds als de kinderen op bed liggen, ruimen we alles weer netjes op.

Het meeste speelgoed heeft wel een vaste plek, vaak opgeruimd in kastjes en in kratjes. Als je dan toch je auto’s of hysterisch speelgoed wilt opbergen, doe dit dan in mooie stylish verantwoorde kratten. Dan valt het het minste op vind ik!

Meer mooie binnenkijkers die gezien mogen worden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Must see: we nemen een kijkje in het rustige, roze interieur van Missjettle
Sluiten