Maud van Dijck
Maud van Dijck Binnenkijken 11 dec 2021

Simpel en stijlvol: dit minimalistisch Scandinavische appartement doet het

Wij gaan maximaal genieten vandaag van een minimalistisch Scandinavisch interieur! Kijk aandachtig naar de decoraties in dit appartement en zie hoeveel ze toevoegen aan het interieur. Zo zie je namelijk veel geometrische patronen en zachte texturen voorbijkomen.

Wie weet kan je wat inspiratie halen uit dit stijlvolle interieur. En ga je straks wat spullen uit je eigen huis weghalen voor een minimalistische look.

Een minimalistisch Scandinavisch interieur

bolaget woonkamer
Bron: Bolaget

De witte muren vallen wel op in dit appartement. Maar om te voorkomen dat het een ziekenhuissfeer krijgt zijn er genoeg planten in dit interieur geplaatst. Daarbij versterkt een wit interieur ook de frisse uitstraling van groen. Eigenlijk wil je in iedere kamer minstens een plant, maar van ons mag je er wel twee of drie van maken voor witte interieurs.

Dit witte appartement (met véél groene planten) ademt rust en is toch knus en speels

bank woonkamer
Bron: Bolaget

Wij zijn dol op de kleur van deze bank! Daarbij heeft de leuning ook een prachtige design dat voor textuur in dit interieur zorgt. En zelfs in een minimalistisch interieur kan een kussen niet missen op de bank. Kijk ook nog even goed naar het design van deze toffe poef.

minimalistisch scandinavisch eethoek
Bron: Bolaget
eettafel
Bron: Bolaget

Elegante kandelaars

Er staat niet veel op de eettafel, maar toch zorgen die kaarsen er wel voor dat de eethoek straalt. Door een kandelaar te kiezen in een ander design ziet de tafel er net wat speelser uit. Als je alles op en top matcht kan je interieur er namelijk wat stijfjes uit gaan zien. Daarom hebben ze hier ook voor een lage kaarshouder gekozen tussen alle hoge kandelaars die leuk met het kleine vaasje met bladeren matcht.

Style daarbij een keer een deken over een stoel aan de eettafel in plaats van over de bank. Het laat je eethoek er geleefd uitzien en geeft het een zachte touch.

Het mooiste wat je hier ziet zijn echter de stoelen zelf met hun toffe ruitenpatroon. Zeker in een minimalistisch stijl zoals dit Scandinavische interieur heeft, wil je dat de weinige items in huis écht textuur toevoegen. Geometrische vormen zoals ruiten zijn daar een makkelijke oplossing voor.

Minimalistisch hoeft namelijk niet saai te zijn. Maar zonder verschillende texturen wordt al snel saai of je nu weinig of veel spullen in huis hebt staan.

Een minimalistisch huis saai? Niet met deze tips

slaapkamer scandi
Bron: Bolaget
slaapkamer minimalistisch scandinavisch
Bron: Bolaget

Schilderijen op verschillende hoogtes

Het visuele contrast in hoogteverschil tussen de schilderijen kan niet anders dan je een beetje irriteren (of ons in ieder geval). Je denkt dan al snel “als ze het tweede schilderij net een stukje lager hadden gehangen was het perfect”. Maar had dit paar schilderijen dan net zoveel je aandacht getrokken als nu? Daarop zeggen wij nee.

Soms is het juist goed om in je interieur tegen de gebruikelijke richting of gang van zaken in te gaan. En juist in een minimalistisch interieur wil je dat doen. In interieurs waar veel spullen in huis staan komt het voor dat je niet gemakkelijk kan plaatsen wat er zo ongebruikelijk is aan het interieur en kan het aanvoelen alsof er iets ‘fout’ is. Bij minimalisme spot je die ‘fout’ meteen en wordt het geaccentueerd door de stijl. Hierdoor weet je dat het met opzet is gedaan.

Less is more: zo style je je huis met kerst als je een minimalistisch interieur hebt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Simpel en stijlvol: dit minimalistisch Scandinavische appartement doet het
Sluiten