Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 20 aug 2021

Isaak wil laten zien dat een mannenhuis niet kil hoeft te zijn

De een is nieuwsgierig, de ander zoekt inspiratie, maar we kijken allemaal graag naar hoe een ander woont. Deze week kijken we binnen in het ’mannenhuis’ van Isaak de Boer (32) in het Friese Oenkerk.

Bewoner: Isaak de Boer (32)
Sinds: 2018
Bouwjaar: 1975
Oppervlakte: 130 m2
Aantal kamers: 4
Bijzonder: “Ik ben naar mijn opa vernoemd. Hij heeft me zijn oude legerkist beloofd als hij er niet meer is. Die krijgt dan een mooi plekje, al hoop ik dat dat nog heel lang duurt.”

binnenkijken telegraaf
Bron: Rene Bouwman

“Hier kun je iets supertofs van maken”, dacht Isaak de Boer toen hij het huis in het Friese Oenkerk bezichtigde. De vrij donkere woning met donkerblauwe muren kreeg een ware make-over, waarbij allereerst alle wanden spierwit werden geschilderd. Dit maakte het geheel al een stuk lichter waardoor de lichtinval, een van de dingen waar Isaak met zijn fotografenoog voor viel, veel beter tot z’n recht kwam.

Vanuit die witte basis ging hij verder werken met vooral neutrale kleuren als lichtgrijs en met zwart als accent. De zwarte keuken verving een vanillekleurig exemplaar. Het was een van de eerste dingen waarvan Isaak zeker was. Nog altijd is het een blikvanger en een van zijn favoriete plekken, naast de woonkamer met de grijze en comfortabele VT Wonen-bank. Een heerlijk relaxte plek om met vrienden of familie door te brengen.

binnenkijken telegraaf
Bron: Rene Bouwman
binnenkijken telegraaf
Bron: Rene Bouwman

Met het hout van de ronde eettafel, krukjes her en der en rieten handgemaakte accessoires als lampen en wanddecoratie zorgt hij voor warmte en sfeer.

Het moet natuurlijk geen minimalistische mancave worden. Sterker nog: met zijn Instagram-account @het_Manneninterieur probeert Isaak juist zoveel mogelijk te inspireren en te laten zien dat een mannenhuis niet kil hoeft te zijn. “Ik denk dat de vrouw doorgaans een grotere stempel op het interieur drukt en ik vind het wel leuk om dat te doorbreken. Er zijn genoeg mannen die ook een goede smaak hebben. Aangezien ik alleen woon, scheelt het dat ik met niemand rekening hoef te houden.”

Hallo inspiratie: een kijkje in het Amsterdamse pand van Vero Baez

Camera’s

Als fotograaf heeft hij dan ook oog voor detail, zoals de plankjes met vintage camera’s en alle kringloop- en Marktplaats-gelukjes. „Ik denk in plaatjes, ben gefascineerd door mooie beelden.”

„Met dit interieur hoop ik onderscheidend te zijn, maar het moet vooral als mijn thuis voelen. Met een goede basis kun je veel kanten op. Tegelijkertijd wil ik zeggen: durf te doen, te veranderen en persoonlijkheid toe te voegen.”

binnenkijken telegraaf
Bron: Rene Bouwman

Het zwart-witte interieur is tot in de werkkamer doorgevoerd: aan zijn zwarte bureau bewerkt hij zijn foto’s. “Je zult bij mij geen gele wand aantreffen”, lacht hij. Aan de muren hangen foto’s en posters waarin je zijn liefde voor beeld terugziet, bijvoorbeeld van Brigitte Bardot met camera. Zijn eigen werk bewaart hij voor de geportretteerden.

De slaapkamer is uiteraard wit. “Maar door de aankleding van het zwart in de passpiegel en de handgemaakte producten leeft hij ook weer.”

binnenkijken telegraaf
Bron: Rene Bouwman

Clean

Het interieur is af, constateert Isaak tevreden. “Ik heb een eigen stijl: clean, stoer, modern met Scandinavische invloeden.”

Al blijven er altijd wensen: openslaande deuren en de badkamer en het toilet kunnen nog worden aangepakt. Misschien komt er ooit een speciale kamer voor zijn sneakerverzameling?

“Het totaalplaatje is wat er een thuis van maakt. Een eenheid. Ik voel me heerlijk als ik door mijn huis loop, muziek op standje hard, borreltje erbij.”

Binnenkijken: you’re invited bij Klaas, in zijn stijlvolle urban boho interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Isaak wil laten zien dat een mannenhuis niet kil hoeft te zijn
Sluiten