Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 19 apr 2019

Roomed kijkt binnen in het kleurrijke huis van Maartje (van Barts Boekje)

Een huis voor verrassingen, dynamiek, kleur en vintage vondsten. Zo zou je het huis van reisblogger Maartje van Bart’s Boekje het beste kunnen omschrijven. Rumor has it dat er een prachtige roze trap in dit huis te vinden is, en dat maakt ons natuurlijk meteen al enthousiast.

Maartje woont in dit huis met haar man Dirk, zoontje Vito en mopshond Willem. Je kent Maartje waarschijnlijk van haar populaire website ‘Bart’s Boekje‘, of van haar werk voor Harper’s Bazaar, VT Wonen. &C en Delicious. Wij kregen via Westwing de kans om haar prachtige pand middenin de Jordaan te bekijken – en daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen.

Maartje vindt naar eigen zeggen een wit of grijs huis beeldschoon, maar het lukt haar gewoon niet. Ze houdt te veel van kleur, vazen en ander gefröbel. En gelukkig maar, want júíst door al die kleuren vinden wij het huis van Maartje prachtig.

Neem die roze trap. Niet veel mensen zullen het lef hebben om een trap in huis volledig roze te verven – laat staan om ‘m daarna ook nog eens te combineren met een druk behang op de muur én grote planten. Terwijl die uitgesproken combinaties juist ontzettend gaaf kunnen staan. Of zoals Maartje zegt: ‘Denk niet te veel na of het allemaal wel met elkaar matched, want in mijn optiek zijn matchende interieurs mega saai.’

Pluspunten voor de roze badkamer

De badkamer van Maartje (die trouwens direct aan de slaapkamer grenst, maar daar later meer over) heeft datzelfde roze kleurtje gekregen. Inclusief gouden accenten die op hun beurt de ruimte nog een stukje luxer laten ogen. Na het zien van deze foto weten wij het in elk geval zeker: wij willen ook een roze badkamer met gouden accenten. Liever gisteren nog dan morgen.

westwing binnenkijker maartje bart's boekje

Et voila, een badkamer ín de slaapkamer. Door deze twee ruimtes met elkaar te combineren krijg je ineens een wel heel ruime, open plek waar de romantiek vanaf spat. Daarbij klinkt het ook als een droom om ‘s avonds in bad te gaan, en daarna rechtstreeks naar bed te kunnen.

Ook het bohemian wandkleed (dat niet aan de wand hangt, maar lekker eigenwijs voor het raam) steelt wat ons betreft echt de show door hem op een prominente plek te hangen. Daarmee wordt de aandacht meteen richting het bed getrokken – al kan dat ook door dat heerlijke gele kussen komen.

Groen velvet en donkerblauw op de muur

Waar de slaapkamer heel licht qua kleur was, waan je je in de woonkamer ineens in een heel andere ruimte. Donkerblauwe muren, een té zachte velvet groene bank waar je nooit meer uit wilt komen en een industrieel lampje worden afgemaakt met lichte, zachtroze gordijnen. Een bijzondere kleurencombinatie die hartstikke lekker staat.

De keuken Maartjes favoriete plek in huis. En dan vooral ‘s zomers, als de zon voor het eerst op het terras naast de keuken schijnt. Als wij zo’n keue=ken zouden hebben, met matzwarte keukenkastjes en heldergroene tegels, dan zouden wij ook niet weg te slaan zijn uit de keuken. En dan hebben we het nog niet eens over de gouden accenten en de té schattige roze waterketel gehad.

Nog meer kleurrijke binnenkijkers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Roomed kijkt binnen in het kleurrijke huis van Maartje (van Barts Boekje)
Sluiten