Maud van Dijck
Maud van Dijck Binnenkijken 20 jan 2022

Deze Scandinavische woning heeft drie (!) klassieke houtkachels

Naast drie prachtige houtkachels vind je in dit klassieke interieur kristallen kroonluchters, antieke meubels en een oude bakstenen muur in de keuken. Er is dus meer dan genoeg om onze ogen uit te kijken.

Wij hebben ook een toffe close-up van een van de houtkachels.

woonkamer
Bron: Bolaget

Wij zijn dol op deze woonkamer vol sfeer! Heb je lambrisering? Dan is het tof om schilderijen erop te zetten zoals in deze woonkamer is gedaan. Zo breng je ook meteen wat kleur in een wit Scandinavisch interieur. Combineer het nog met een leuk vintage vloerkleed en je huis ziet er kleurrijker en sfeervoller uit.

Een oude houten kist of koffer is ook heel tof om als salontafel te gebruiken. Het geeft je interieur een stoere maar elegante touch, een favoriet voor een industrieel chique stijl dus.

Waarom je vintage inspiratie wilt halen uit het interieur van je grootouders

klassieke houtkachel
Bron: Bolaget

Wat een eyecatcher

Net zag je hem nog niet, deze prachtige groene houtkachel. Zelfs verstopt in de hoek trekt deze klassieke houtkachel je blik. Deze woonkamer zit boordevol toffe vintage items.

Ook de kristallen kroonluchter is een goede toevoeging aan deze woonkamer. In bijna elk ander interieur zou het dé eyecatcher van de ruimte zijn, maar hier moet hij dat plekje toch aan de houtkachel afstaan.

scandinavische slaapkamer
Bron: Bolaget

In de slaapkamer zie je dan ook weer de kroonluchter aan het plafond. Verder zie je ook andere vintage touches waaronder de poten van het bedframe en de elegante lange gordijnen.

houtkachel klassiek
Bron: Bolaget

Hier heb je dan de close-up! Je ziet dat deze klassieke houtkachels vol detail zitten. Aangezien ze niet gebruikt worden hebben ze hier met een brandende kaars sfeervol gedecoreerd.

5 toffe decoratietips voor een ongebruikte open haard

klassieke houtkachel keuken
Bron: Bolaget

Een prachtige bakstenen muur

Ook in de keuken staat weer een klassieke houtkachel, maar de bakstenen muur vraagt net zoveel om onze aandacht. Deze klassieke elementen passen toch bij de moderne eettafel en stoelen, maar waarom klopt het? Nou, een glazen eettafel is veelzijdig en de kleuren van de stoelen matchen prachtig met die van de bakstenen muur.

Daarom is deze keuken een mooi voorbeeld van hoe je moderne en klassieke elementen. Zolang je vormen of kleuren matcht kan je prima twee totaal verschillende interieurstijlen combineren.

Dit appartement laat zien dat modern en klassiek niet vloeken – in tegendeel!

keuken
Bron: Bolaget

Wanneer je terugblikt naar de houtkachel in de woonkamer krijg je volgens ons toch de mooiste hoek van de keuken te zien. De bakstenen muur neemt hier toch iets meer ruimte in en is leuk aangekleed met verschillende vintage accessoires zoals een klok en krijtbord.

Dit kleine Scandinavische appartement heeft een vintage touch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze Scandinavische woning heeft drie (!) klassieke houtkachels
Sluiten