Maud van Dijck
Maud van Dijck Binnenkijken 7 aug 2021

Binnenkijken: you’re invited bij Klaas, in zijn stijlvolle urban boho interieur

Wij houden er wel van om bij oude panden even binnen te kijken. Gelukkig bood Klaas Hogeweg dat ons precies aan, dus kunnen jullie lekker met ons meegenieten van het stijlvolle interieur van dit prachtige Amsterdamse pand.

Klaas Hogeweg is een interieurontwerper en hij werkt onder andere samen met Swiss Sense, van wie we deze binnenkijker mochten plaatsen. Op Instagram is Klaas bekend onder de naam dutchguy84. Hij post dagelijks content met interieur natuurlijk volop in de picture en deelt daarbij tips en tricks om zelf leuk in te richten.

binnenkijker swiss sense klaas dutchguy84
Bron: Swiss Sense

We zagen op Instagram een foto voorbijkomen van hoe jouw woning er vroeger uitzag. Hoe ben jij bij dit historische pand uitgekomen en wat heeft je overgehaald het te kopen?

“Het was inderdaad totaal anders voorheen! Ik hou heel erg van oude panden en met name de (vaak) unieke indelingen en afwerkingen ervan. Dit huis vond ik na een zoektocht van 1,5 jaar. Iedereen weet: een huis vinden in Amsterdam is een uitdaging!

Gelukkig kende ik de bovenbuurman en kwam het dus via via op mijn pad! Wat een mazzel. Na de eerste bezichtiging wist ik het zeker: hier wil ik wonen!”

binnenkijker swiss sense klaas dutchguy84
Bron: Swiss Sense

In jouw interieurstijl zien we de boetiekhotelstijl en een vleugje urban boho. Hoe ben jij juist bij deze twee stijlen uitgekomen?

“Sinds ik in Amsterdam woon, heb ik een mix van stijlen in huis gekregen. Mijn vorige huis had echt meer een Bohemian interieur, maar het huis in Amsterdam is een loft woning met stoere elementen zoals een bakstenen muur en een oud vrijstaand bad.

De loft vroeg om meer contrast in het interieur, dus besloot ik meer zwart in het interieur toe te voegen en te gaan werken met grotere meubels. Het is een mooie balans geworden tussen verschillende stijlen.”

binnenkijker swiss sense klaas dutchguy84
Bron: Swiss Sense

binnenkijker swiss sense klaas dutchguy84
Bron: Swiss Sense

Wij vinden de pijltjes op je muur heel leuk! Wat heeft je op dit idee gebracht?

“Dat idee kwam na het zien van een youtube filmpje van AD bij een bekend persoon in Amerika. Die had een soort gelijk idee toegepast in de keuken. Ik was al zo lang op zoek naar een leuke toevoeging in de slaapkamer, maar kon niets vinden dat goed bij het bed en de ruimte paste tot ik dit zag!

Uiteindelijk is het dit strepenpatroon geworden dat ik met de hand op de achtermuur heb geschilderd. Het valt duidelijk in de smaak bij mensen en ik ben er zelf ook heel blij mee.”

Je speelt heel leuk met contrasten in je interieur. Heb je nog tips over hoe je contrasten kan gebruiken voor een leuk effect?

“Zorg voor een goede balans! Wissel vooral goed af met verschillende materialen. Wees niet bang om te experimenteren met verf! Een muur is zo weer overgeschilderd en het kan een enorm verschil maken in jouw eigen interieur. Een leuk patroon toevoegen kan heel sterk uitpakken en de sfeer versterken (zoals bij de slaapkamermuur).”

binnenkijker swiss sense klaas dutchguy84
Bron: Swiss Sense

Hoe is het om in de ochtend met uitzicht op je bovenverdieping wakker te worden?

“De slaapkamer is een bijzondere ruimte! Het glazen plafond was even wennen, maar het is natuurlijk ook wel echt een uniek onderdeel van dit huis. Het is naast een uniek onderdeel ook wel echt functioneel, want het is nodig om licht door te laten in de slaapkamer.

Ik vind het bed er hier zo veel mooier uitkomen dan in mijn oude huis. Het staat letterlijk in de spotlight!”

binnenkijker swiss sense klaas dutchguy84
Bron: Swiss Sense

We zien op beide verdiepingen mooie lampen in je interieur, waarom is je voorkeur net op deze hanglampen gevallen?

“Ik hou van grote statements in een interieur, en een hanglamp is het ultieme product om een mooie sfeer neer te zetten in je interieur.
Bij voorkeur gebruik ik lampen met een unieke vorm, zodat ze extra opvallen en ook echt iets toevoegen aan de ruimte.”

Niet te vergeten: wat mag er in jouw interieur niet ontbreken?

“Handgemaakte objecten en natuurlijke materialen zijn voor mij onmisbare onderdelen van mijn interieur. Ze geven warmte en persoonlijkheid in huis, iets dat je echt nodig hebt in een wat grotere woning.”

binnenkijker swiss sense klaas dutchguy84
Bron: Swiss Sense

Kan je na deze foto’s geen genoeg krijgen van Klaas zijn interieur? Dan kan je altijd even Klaas Hogeweg op Instagram volgen om door zijn feed te scrollen!

Toffe binnenkijker – dit is het bohemian huis van Kelly van OntwerpstudioKelly

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Binnenkijken: you’re invited bij Klaas, in zijn stijlvolle urban boho interieur
Sluiten