Dit huis is aan één kant helemaal van glas en wij zijn verliefd

Veel licht, hoge ramen en een uitzicht op de natuur. Van sommige huizen kan je alleen maar dromen. Althans, dat zou je denken. Er zijn namelijk plekken waar ze dit soort droomhuizen, met strakke designs én interieurs gewoon maken. En ook nog eens middenin de natuur als het even kan. Die plek heet veelal al Zweden. Kijk je mee?

Dit (zeg maar gerust: droom)huis is gelijkvloers, heeft een elegant hoogplafond met punt dak en een interieur waar je u tegen zegt.

woonkamer glas

Licht en ruimte

Van dit soort interieurs vallen wij soms even stil. Hoe fijn het ook is om in de stad te wonen, zo fijn kan het óók zijn om in de natuur te vertoeven. Maar, dan wel in een groot, mooi en licht huis. Precies zoals dit huis, gelegen in een klein dorpje in Zweden.

Dit vind je vast ook interessant: 5 vragen om jezelf te stellen bij het vinden van de perfecte stoere bank

De meubels, vloer én het plafond zijn allemaal van een subtiele houtkeur gemaakt. In combinatie met het licht en de grote ruimte, creëer je al snel een prachtig, minimalistisch interieur. Het hoge plafond en een muur die geheel van glas zijn, zorgen op hun beurt weer voor een eindeloos prachtig uitzicht. Alsof je letterlijk in het bos zit.

De sierlijke wenteltrap steekt keihard af tegen de zachte kleuren van het interieur, dat maakt het een heus statement in de woonkamer en keuken. De comfi zitstoel en bank komen in verschillende stoffen. Stevig, aardetinten en van hoge kwaliteit. Een bank van ribfluweel? Dat zien we niet vaak. We zouden er bijna niet op durven te zitten. Het kunstwerk vervlecht de twee stijlen heel mooi samen.

Minimalistische keuken

Het blijkt maar weer eens dat ze in Scandinavië goed zijn in het ontwerpen van een stijlvol en minimalistisch design en dat komt ook hier, maar al te goed tot zijn recht.

Wie dacht dat keukenblokken altijd groot en massief moeten zijn, heeft het mis. Dit blok heeft een handige opbergruimte onder het keukenblad en de zijkant van het keukenblok is een stuk lager, waar je wat kussentjes of planten op zou kunnen leggen. Ruimte is er in elk geval genoeg. Heb jij dat ook in huis? Wees creatief met je keukenblok!

Slapen tussen de bomen

Toen we zeiden dat één kant helemaal van glas gemaakt is, bedoelden we ook echt helemaal. De glazen muur loopt namelijk door tot aan de slaapkamer, waardoor het lijkt alsof je zowaar tussen de bomen slaapt. Tel daar het heerlijke linnen beddengoed bij op en je hebt gegarandeerd een héle goede nachtrust.

Oh, en dit uitzicht konden we echt niet onthouden. Zou jij elke ochtend een duik nemen?

Meer binnenkijken in droomhuizen?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Dit huis is aan één kant helemaal van glas en wij zijn verliefd
Sluiten