In dit bijzondere huis speelt de kleur geel de hoofdrol

Geel is een vrij lastige kleur. De meningen zijn vaak verdeeld: either you love it, or you hate it. Wij beginnen geel steeds meer te waarderen, vooral in interieur design – check deze colorboost maar even. En ook dit huis in Londen is een goed voorbeeld van een perfect interieur waar geel de hoofdrol in speelt!

Het Victoriaanse huis kreeg een nieuwe aanbouw, ontworpen door Nimtim Architects. In plaats van een geheel geel interieur is de kleur op een subtiele manier doorgevoerd. We like!

geel interieur
nimtimhernehill-7

De aanbouw steek al behoorlijk af bij de oude, Londense architectuur. Door te kiezen voor een witte afwerking bestaat het huis nu echt uit twee delen: oud en nieuw. De nieuwe kozijnen zijn felgeel, niet alleen aan de buitenkant, maar ook vanbinnen!

nimtimhernehill-21
nimtimhernehill-46
nimtimhernehill-47

Mede door het gele lijnenspel van de kozijnen krijgt het interieur een grafische look. Ook de zwarte objecten, zoals de eethoek, dragen hieraan bij. De witte vloeren en muren worden ‘gebroken’ door het houtwerk in het plafond en de fantastische achterwand van de keuken.

>> Inspiratieboost: de mooiste achterwanden voor je keuken

nimtimhernehill-34

Het interieur van dit huis is eigenlijk heel basic. In het dak van de aanbouw zijn twee dakramen gemaakt, waardoor het daglicht wordt gereflecteerd op de witte muren en vloeren. Hierdoor krijgt de woonkamer een frisse uitstraling. Op deze manier zijn er niet veel meubels nodig om de woonkamer een bijzondere look te geven.

nimtimhernehill-28
geel interieur

Wist je dat je zo’n te leuke string kast kan maken van een schoenenrekje? Check deze DIY!

nimtimhernehill-58
nimtimhernehill-54
geel interieur

Ben je fan van een geel interieur? In deze inspiratieboost laten we zien hoe je het subtiel aan kunt pakken met een vleugje okergeel. Of je schildert de hele buitenkant van je huis geel, net zoals de eigenaren van dit huis in Seoul deden!

Fotografie: Megan Taylor

www.nimtim.co.uk

Reageer op artikel:
In dit bijzondere huis speelt de kleur geel de hoofdrol
Sluiten