Jaime Andreas
Jaime Andreas Binnenkijken 11 feb 2020

Nice! Iedere kamer in dit huis is anders en toch past het bij elkaar

Dat de kamers in je huis niet met elkaar hoeven te matchen, bewijst dit huis maar weer eens. Iedere kamer heeft een unieke look, maar toch lijken de kamers op een aparte manier met elkaar te matchen. Een inspiratiebron voor iedereen die van gewaagde meubels of decoratie houdt.

In dit ruime Scandinavische huis worden donkere en lichte kleuren fijn met elkaar gecombineerd. Daarnaast wordt er slim gebruik gemaakt van aparte accessoires zonder dat het schreeuwerig of kitsch wordt. Ziet er tof uit!

Woonkamer met donkere houttinten
Bron: Bolaget

Een groot contrast in kleur

In de woonkamer valt het verschil in kleur gelijk onwijs op. De lichtblauwe muur steekt strak af bij de paarse bank en de donkere houtlook van de andere meubelen. Juist omdat de kleuren zo van elkaar verschillen, passen ze bij elkaar. De lichtblauwe muur zorgt ervoor dat de kamer niet te donker oogt.

slaapkamer met openslaande deuren
Bron: Bolaget

slaapkamer met oudroze sprei en bakstenen muurtje
Bron: Bolaget

De slaapkamer is in contrast met de woonkamer een stuk rustiger. Met wijd openstaande deuren naar een balkonnetje voelt deze slaapkamer erg ruim, terwijl dat eigenlijk wel meevalt.

De witte muren zorgen ervoor dat de kamer een beetje steriel aanvoelt, maar het kleine bakstenen muurtje doorbreekt dat gevoel. In deze kamer zorgen de donkere gordijnen voor een leuke dynamiek met de oudroze sprei op het bed.

keuken met tijgerstandbeeld in de hoek
Bron: Bolaget
Bron: Bolaget

Wat vooral heel vet is in dit huis, is het gebruik van gekke accessoires. Neem nu bijvoorbeeld de keuken. Naast het eiland staat een vrij groot standbeeld van een grommende tijger. In vele huishoudens zou deze tijger kitscherig en heftig staan, maar in dit huis werkt het. Misschien komt het doordat de keuken verder redelijk rustig en zwart/wit is.

Bron: Bolaget
alle kamers van de binnenkijker

Als je zo alle kamers naast elkaar bekijkt, verschillen ze echt enorm. Maar door het gebruik van aparte meubels, contrasterende kleuren en tinten die hier en daar terugkomen, past het toch wel bij elkaar. Dit huis is een beetje een chaos, maar een goeie chaos.

Meer interieurs bekijken? Dat kan hier:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nice! Iedere kamer in dit huis is anders en toch past het bij elkaar
Sluiten