Judith Tielemans
Judith Tielemans Binnenkijken 8 mrt 2022

Binnenkijken in het romantische interieur van Jean-Paul en Rick

Dat je zelfs een woning van 50 vierkante meter kan omtoveren tot een oase met vintage meubels en kunst, bewijzen Jean-Paul en Rick maar weer. Het creatieve koppel woont samen in Utrecht met hun mopshondje Moby en wij mogen binnenkijken in hun romantische interieur.

De liefde voor vintage is begonnen bij de klassiek fauteuil in de woonkamer. “Die heb ik gekocht, toen ik op kamers ging in 2007”, vertelt Jean-Paul, die in het dagelijkse leven theaterworkshops geeft aan kinderen. “Het was mijn allereerste aankoop bij de kringloop.”

binnenkijker, vintage interieur, binnenkijken vintage interieur, doe-het-zelf vintage

Aanwinsten uit de kringloop

Vanaf dat moment is Jean-Paul vaak te vinden in de kringloop en ook Rick blijft niet achter. “Laatst zijn we zelfs naar Friesland gegaan, puur alleen om te kringlopen”, vertellen ze lachend. Ook bezoeken ze regelmatig antiekmarkten in Brussel en Antwerpen. Inmiddels heeft het koppel zelfs een eigen Instagramaccount waar ze hun aanwinsten op delen.

De open kast in de woonkamer is één van hun laatste aanwinsten uit België. Die lijkt dan misschien vintage, maar dat is ‘ie niet. “Hij is van Furnified”, vertelt Jean-Paul. “Een echte vintage look-a-like.”

Bron: Jean-Paul en Rick

Het koppel heeft een liefde voor schilderijen en dat zie je terug gekomen in het appartement. “We zijn dol op kunst”, vertelt Rick. “Die klassieke mevrouwtjes voelen op de een of andere manier rustgevend aan. We hebben er inmiddels al vier van. Maar er hangen ook meer moderne prints in ons huis van bijvoorbeeld Matisse.”

Jean-Paul en Rick’s romantische interieur

Persoonlijke spullen, zoals hun eigen trouwalbum, mogen niet ontbreken in het kleurrijke interieur. “We hebben een foto van de pootjes van onze hond laten afdrukken en op een plankje gezet. Die heeft een plekje gekregen boven de eettafel: het meubelstuk dat we samen als eerste hebben gekocht. Hetzelfde geldt voor de foto van Valencia. Dit is het smalste huisje dat daar staat. We vinden Spanje een geweldig land en zouden daar later misschien zelfs willen wonen.”

Ook het mariabeeldje dat naast de afgedrukte foto’s staat, heeft een emotionele waarde. “Die is van oma geweest”, vertelt Jean-Paul.

Bron: Jean-Paul en Rick
Bron: Jean-Paul en Rick

Ook staan er in de slaapkamer een aantal aanwinsten van hun laatste kringloopbezoek in Friesland, waaronder een Delfts blauwe vaas. De tijger naast het bed hebben ze ook uit de kringloop gevist. Een bijzondere aanwinst, vertelt Jean-Paul. “Het komt van de Beekse Bergen uit 1999.”

In tijden van Corona wordt er ook in de slaapkamer gewerkt. Maar dan wel op een stijlvolle manier. “Het bureau hebben we gevonden op Marktplaats. Die past perfect bij de oranje muur en het palmbladeren behang. Eigenlijk hebben alle muren in ons huis een kleur, behalve de wc en badkamer. We zijn het langzaam gaan toevoegen en vinden dat het warmte en gezelligheid uitstraalt. Maar het geeft ons ook dat luxe hotelgevoel.”

Bron: Jean-Paul en Rick
Bron: Jean-Paul en Rick

Op zoek naar meer binnenkijkers? Bekijk ze hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Binnenkijken in het romantische interieur van Jean-Paul en Rick
Sluiten