Judith Tielemans
Judith Tielemans Binnenkijken 13 jan 2022

Binnenkijken in het kleurrijke interieur van vintage liefhebber Judith

Gluren in andermans huizen: we doen het maar al te graag. Dit keer opent Roomed’s Judith de deuren van haar huis in Den Haag, waar een mix van kleuren en vintage meubels de dienst uitmaken. Hallo inspiratie!

Toen ik dit huis anderhalf jaar voor het eerst zag, was ik direct verkocht. De hoeveelheid daglicht en originele details uit de jaren ’30 trokken me over de streep om Amsterdam te verlaten en naar Den Haag te verhuizen. Geen drukke straten meer, maar een bos pal achter het appartement. En van drie huisgenoten ging ik naar één lieve roomie, waarmee ik deze verdieping van 70 m2 nu deel.

Vintage uitstraling

Bron: Judith Tielemans voor Roomed

Het fijne aan dit appartement is dat je de eetkamer makkelijk van de woonkamer kunt afsluiten met behulp van de ensuite deuren. Zeker in tijden van corona werk ik bijna altijd thuis, waardoor de eetkamer nu ook een beetje als mijn kantoor aanvoelt. Het voelt dan extra lekker om in de avond lekker op de bank te kunnen ploffen in de andere ruimte.

Bijna alles tweedehands of vintage

Een echte eye-catcher in het appartement zijn de gele gordijnen. Ze hingen er al toen wij er kwamen wonen, dus je kunt me er geen credits voor geven, maar hoe dan ook maken ze het interieur wat mij betreft helemaal af. Ze passen perfect bij de rode bank, die ik gratis heb afgehaald via Marktplaats. Bijna al mijn interieur is tweedehands of vintage. Ik vind het zonde om nieuwe spullen te kopen, terwijl er al zoveel moois op de wereld bestaat. Dat je er ook veel geld door bespaart én unieke stukken mee op de kop kunt tikken, is natuurlijk ook een pré.

Judith Tielemans voor Roomed
Bron: Judith Tielemans voor Roomed

De foto op de muur is afkomstig van een eerdere expositie van mijzelf en laat een stadsecoloog zien, die met een netje achter libellen en vlinders aan gaat. Grappig detail: onze kerstboom staat precies voor de foto, waardoor er bijna een 3D effect ontstaat.

vintage, vintage interieur
Bron: Judith Tielemans voor Roomed

Altijd als ik naar het museum ga, kan ik het niet laten om een ansichtkaartje mee te nemen. Ik vind het leuk om ze uit te stallen op de schouw in combinatie met een bosje (droog)bloemen en wat kaarsen. De vaas met bloemen is antiek en heb ik gescoord in een tweedehands winkeltje in Den Haag.

Geluksmomentje

De beste plek om de ochtend door te brengen, is op het groene bankje (of in meer chique termen: de chaise longue). Ik zit hier vaak met mijn ochtend koffietje, in de hoop dat de zon doorbreekt. Als dat gebeurt kun je er heerlijk op loungen en dat zijn toch wel echt mijn geluksmomentjes. Ook dit bankje komt van Marktplaats, net als het Perzische handgeknoopte kleed.

vintage, Binnenkijker, vintage interieur, kleurrijk interieur
Bron: Judith Tielemans voor Roomed

De vintage lamp matcht perfect met de gele gordijnen en geeft ons huis in de avond mooie sfeerverlichting. Ook deze komt – voor zover ik me kan herinneren – van Marktplaats. De donkere bruine salontafel idem dito, het kussentje heb ik gratis opgehaald via Facebook.

Bron: Judith Tielemans voor Roomed
vintage, huis, vintage inrichting
Bron: Judith Tielemans voor Roomed
Vintage, Binnenkijker, vintage interieur, kleurrijk interieur
Bron: Judith Tielemans voor Roomed

Walasse Ting

De twee meter lange poster in de eetkamer heb ik wederom tweedehands op de kop getikt. Het is een replica van Walasse Ting, een Chinees-Amerikaanse kunstenaar, die vooral alledaagse stillevens schilderde. Ik vind zijn werk geweldig vanwege het felle kleurgebruik en de kenmerken van twee culturen. De print heeft een speciaal plekje gekregen boven het donkerbruine dressoir: een erfstuk van mijn opa en oma, net als de spiegel boven de schouw.

Om nog meer kleur toe te voegen aan de ruimte, heb ik de witte tafel een blauwe kleur gegeven. En de kattenspiegel? Voorheen had ‘ie een bruine kleur, nu is ‘ie geel.

Bron: Judith Tielemans voor Roomed

Een nadeel van deze woning, is dat we geen fietsschuurtje hebben. Daarom staan de surfplanken en mijn vintage racefiets in dit deel van de eetkamer. We noemen deze plek ook wel liefkozend het ‘sporthoekje’.

vintage, vintage interieur

Deze gebreide hanger aan de kast is mijn versie van de populaire ‘live love laugh’ spreuken. Ik heb ‘m in de kringloop gevonden en kon het bordje simpelweg niet laten liggen. Waarschijnlijk heeft iemand in Zweden ‘m zelf gebreid met de tekst ‘welkom bij ons’. Ik vind het heel huiselijk overkomen en ben en dan ook erg blij mee.

Judith Tielemans voor Roomed
Bron: Judith Tielemans voor Roomed

Nog een hoekje waar ik helemaal weg van ben, is in de slaapkamer. Eén van deze planten heb ik gekregen van mijn zus in de vorm van een stekje. Inmiddels heeft ‘ie een grote groeispurt gemaakt en hangen de planten samen elegant over de kledingkast heen. Ook deze heb ik via Marktplaats op de kop getikt, toen ‘ie nog een grijze antraciet kleur had. Dat vond ik behoorlijk saai, dus besloot ik ‘m roze te verven.

Heb jij een interieur waar je U tegen? Mail ons dan via [email protected] en misschien komen wij wel bij je langs!

Binnenkijken in een eclectisch appartement met loft-gevoel aan de Rotterdamse Maas

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Binnenkijken in het kleurrijke interieur van vintage liefhebber Judith
Sluiten