In dit klassieke, Scandinavische interieur is het de vloer die de toon zet

Als ik ergens van droom is het een huis met een witte, houten vloer (en als het even kan gemaakt van smalle plankjes) en grote ramen. Eigenlijk een beetje zoals dit huis, waar de vloer de toonzetter is van het hele interieur. Gecombineerd met de donkere meubels en de lange, voile gordijnen die tot de vloer komen, steekt de vloer stoer af tegen de rest van het interieur.

En het fijne aan de vloer is dat hij best een beetje versleten mag zijn. Dus als je er met de zool van je schoen een kras in maakt, geeft dat alleen maar extra karakter mee. Kom maar op met die visite!

Interieur met klassieke bank
Scandinavisch interieur

Klassiek meets Scandinavisch

In het huis worden twee woonstijlen mooi met elkaar gecombineerd. Enerzijds heeft het huis een klassiek tintje, zie bijvoorbeeld de zwarte, klassieke bank, grote spiegel aan de muur en de statement lamp aan het plafond.

Anderzijds heeft het interieur ook een Scandinavische touch: de grote foto aan de muur, de originele gallery wall en de strakke stoelen en bijzettafels maken dat het huis Scandinavië ademt. Een mooie combinatie die een fijne, rustige vibe met zich meebrengt.

Gedurfde combinatie

Wat een gedurfde combinatie is, is de rieten stoel samen met de klassieke bank. Een keuze die je in je hoofd waarschijnlijk niet zo snel zou maken, maar die in de praktijk heel stoer blijkt te zijn. Hoe je ervoor zorgt dat items van verschillende stijlen toch één geheel vormen? In dit geval is dit mooi gedaan door de items allemaal op een groot, rustig vloerkleed te plaatsen.

Klassiek en scandinavisch interieur

Kies je planten zorgvuldig

Wat ook een grote rol speelt in het interieur, zijn de planten. De grote plant in de hoek van de kamer, het riet met de bladeren in de vaas op tafel en de plant in het raam. Juist door de planten basic en minimaal te houden, vallen ze extra op en doen ze echt wat voor de ruimte. Less is in dit geval echt wel more.

Een andere aandachtstrekker in het huis is de grote, robuuste tafel die prominent in de woonkamer staat. De ietwat klassieke stoelen maken dat de tafel nog stoerder oogt. De grote vaas met schattige takken zorgen voor een gezellig geheel.

tafel in interieur

Nog meer gemixte interieurstijlen bekijken:

Bron: Bjurfors

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
In dit klassieke, Scandinavische interieur is het de vloer die de toon zet
Sluiten