Lekker natuurlijk: dit huis aan het water heeft een mooie houten slaapkamer

Lekker natuurlijk: dit huis aan het water heeft een mooie houten slaapkamer

In Zweden houden ze van natuur – gelukkig maar, want dat hebben ze véél. En dat zie je niet alleen terug in de tijd die ze met hun kinderen in de bossen spenderen, maar ook in de interieurs.

Dit Zweede huis, dat op een prachtige plek aan het water ligt, staat bijvoorbeeld helemaal in het teken van hout – inclusief houten slaapkamer. En het is prachtig.

Details van hout

Dat hout gaat verder dan zomaar een vloer en wat stoelen: er is bijvoorbeeld ook gekozen voor flink wat  accessoires van het materiaal. Hoe tof is het bijvoorbeeld om een houten ladder als kapstok te gebruiken? Ook de houten schoen en de lampenstandaard brengen net wat meer natuurlijke details in huis.

LEES OOK: Dit is wat je allemaal met houten kratten kunt doen

Mixen en matchen in een houten slaapkamer

De kamers waarin het hout het meeste terugkomt, zijn de slaapkamers en de keuken. Dit huis laat goed zien dat er talloze manieren zijn om hout in je interieur te verwerken: van houten planken aan de wand tot kratten onder het bed en natuurlijk gewoon brandhout naast de open haard (of op andere random plekken). De groene tegels maken het helemaal af.

Maak het geheel af met wat andere groene details (zoals – we zeggen maar iets – kamerplanten), en you’re ready to go. En anders kun je altijd nog in Zweden gaan wonen.

Meer inspiratie nodig?

Fantastic Frank