Binnenkijken in het luxe appartement in Parijs van een interieur ontwerpster

Haar designstudio ontwerpt de meest luxe interieurs voor hotels, yachten en huizen. Het komt dan ook niet geheel als een verrassing dat haar eigen maison ook bijzonder chic is. Stephanie Coutas renoveerde onlangs haar luxe appartement in Parijs, dat zich op zo’n twee minuten lopen van de Champs Elysees bevindt. De renovatie duurde zo’n achttien maanden. Dat klinkt misschien erg lang, maar als je haar huis bekijkt, snap je wel waarom. Alle kunstwerken en designobjecten die zij de afgelopen jaren verzamelde, moesten een plekje krijgen in het huis. En tja, als je echt een bijzondere collectie hebt, wil je die wel op een passende manier tentoonstellen natuurlijk.

Dit appartement in Parijs is wel een tikkeltje over the top qua design en luxe, maar over het algemeen houden de Parijzenaars wel van een beetje chic. Ben jij ook dol op die typisch Parijse stijl en zou je graag die look in huis halen? Wij geven je een aantal tips zodat je ook in jouw Hollandse stulpje de Parijse flair creëert.

Startpunt van het design was de kroonluchter. Logisch ook, want dit is nogal een eye-catcher en daarom is het slim om zo’n item eerst in huis te halen en de rest er bij te verzamelen. Stephanie vertelt dat ze ook direct verliefd was op THE KID, de grote portretten die aan de wand in de woonkamer hangen. Ze plaatste de kunstwerken links en rechts van de schouw. Heel symmetrisch, maar zo vestig je er in elk geval wel de aandacht op.

Bekijk hoe jij ook echt een statement kunt maken met kunst.

Door de jaren heen verzamelde Stephanie veel opvallende designobjecten. Zo haalde zij het bureau tweedehands bij Galerie Chahan en het sculptuur bij Karry Gallery. De wandplanken ontwierp zij zelf. Je ziet hier meteen hoe gaaf metallic en wit staat tegen een donkere achterwand.

Inspiratie: 11x de mooiste huizen met donkere muren

Het zwart-witte vloerkleed is een eigen ontwerp. De side tables doen ons erg denken aan diamanten. Super chic, maar wel onwijs gaaf!

Terwijl de meeste kamers in dit appartement witte muren hebben, is er ook gekozen voor een opvallend groen behang met grafisch patron. Door de bank in dezelfde tint te kiezen, valt deze mooi weg in de muur en brengt het balans aan in de styling van de ruimte.

De achterwand van het bed is gemaakt van leer met een Art Deco motief. Je kunt je eigen bed ook een stuk spannender maken met een speciaal hoofdbord, zoals we je hier laten zien.

Marmer is een terugkerend materiaal in dit appartement. In combinatie met veel bronzen elementen zorgt dit voor een luxe uitstraling, maar je kunt marmer ook een heel andere look geven. Een voorbeeld van een stoere combinatie vind je in dit overzicht van marmeren badkamers.

MEER INSPIRATIE
Binnenkijken bij designers geeft altijd veel inspiratie. Check bijvoorbeeld het appartement in Parijs van een mode-ontwerpster of droom even weg bij een typisch karakteristieke woning in de Franse hoofdstad.

Reageer op artikel:
Binnenkijken in het luxe appartement in Parijs van een interieur ontwerpster
Sluiten