Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 30 dec 2020

Binnenkijken in het eclectisch chique interieur van Melanie en Thomas in Schijndel

De een is nieuwsgierig, de ander zoekt inspiratie, maar we kijken allemaal graag naar hoe een ander woont. Deze week zijn we te gast in het ’vakantiehuis’ van Melanie Foolen en Thomas Koolen in Schijndel.

Bewoners: Melanie Foolen (23) en Thomas Koolen (23)
Sinds: Mei 2019 sleutel, juli 2019 erin
Gebouwd: 1983
Oppervlakte: 117m2
Kamers: 3
Favoriete plek: „De woonkamer. We hebben veel lichtpunten waardoor het heel sfeervol is. Vanaf de bank heb je mooi uitzicht naar buiten.”

Waar je ook in de jaren 80-tussenwoning van Melanie Foolen en Thomas Koolen kijkt, er is altijd wel een hint naar een warm oord in het buitenland te vinden. De palmbomen op de poster in de woonkamer, de tijgerafbeelding boven het bed in de grote slaapkamer, de poster van de zwarte panter en de olifantenkapstokken in de gang…

Niet dat dat zo is bedacht. Sterker nog: eigenlijk is er helemaal niets bedacht in het warme interieur in het Schijndelse huis en toch lijkt alles bij elkaar te kloppen. „We kopen gewoon alleen wat we mooi vinden, zonder er echt over na te denken. Er zit geen lijn in”, aldus Melanie.

binnenkijker warm interieur
Bron: Rene Bouwman

Waar wel over is nagedacht, is het kleurgebruik: warm met het donkergroen microleder van de bank, het roestbruin van de fluwelen stoel, oranje, beige en bruintinten van accessoires als kleden en kussens. Overal groen: een hangplant hier, een kamerplant daar. Ook dat draagt bij aan het vakantiegevoel. Eigenlijk is wit de enige afwezige kleur: „Ik vind het kil maken.”

Zelf noemt Melanie hun stijl eclectisch chique. De bij de kringloop gevonden en zwartgespoten meisjeskast in de woonkamer die als buffetkast dient, en is een echte blikvanger. Net als het bruine rolluikkastje dat in Thomas’ familie al generaties meegaat.

binnenkijker warm interieur
Bron: Rene Bouwman
binnenkijker warm interieur
Bron: Rene Bouwman

Gedateerd

Al hecht het tweetal niet veel waarde aan spullen; een deel kan volgend jaar weer wijzigen. Een ruimte waarvan ze hopen dat hij binnenkort anders is, is de keuken. Nog van de oude bewoners en hoewel de zalmkleurige tegeltjes van de achterwand inmiddels grondig zijn weggestuukt, blijft het gedateerd, vindt Melanie, die ’m het liefst wil vervangen door een zwart exemplaar met zwart marmeren blad.

Wellicht dat dan ook de leistenen vloer wordt aangepakt, die mag eiken look pvc of visgraat worden. Wie weet wordt het betonlook-behang achter de bank in de woonkamer vervangen door iets lichtgrijs of crème- of beigekleurigs. Woonwensen blijven er inmiddels altijd!

binnenkijker warm interieur
Bron: Rene Bouwman
binnenkijker warm interieur
Bron: Rene Bouwman

In de gang vinden we aaibaar behang en in de keuken een galeriemuur. De poster van de fiets refereert aan het vak van Thomas: fietsenmaker. Die van de koffie past bij de twee koffieleuten. Al heeft Melanie de rest gewoon opgehangen omdat ze de afbeeldingen mooi vindt: een gestreept achterwerk en een illustratie van een meisjeshoofd.

De foto van de inmiddels overleden opa van Thomas in de woonkamer wordt gekoesterd, evenals de door zijn oom gemaakte lijst. Wat opvalt, is dat er in bijna elke ruimte een boeket bloemen staat, zij het vers, zij het gedroogd. Een belangrijk interieur-item voor Melanie die vrolijk van deze sfeerbrengers wordt.

binnenkijker warm interieur
Bron: Rene Bouwman

Eenzelfde sfeerbrenger in deze tijd is de kerstboom. Versierd met louter goud, om dat chique gevoel te krijgen dat bij de rest van de inrichting past. Buiten zorgen een kleine kerstboom en twee volledig verlichte balken voor het kerstgevoel.

Meer Nederlandse binnenkijkers:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Binnenkijken in het eclectisch chique interieur van Melanie en Thomas in Schijndel
Sluiten