Tessa Ham
Tessa Ham Kantoor 1 okt 2020

Binnenkijken bij een autogarage die is omgetoverd in een licht industrieel kantoor

Binnenkijken bij huizen vinden we het allerleukste om te doen, maar binnen kijken bij bedrijven is misschien nóg wel leuker. Normaal gesproken brengen we per dag immers meer tijd door achter ons bureau dan thuis op de bank. Hoe zien verschillende kantoren er uit? En kunnen we daar nog inspiratie vandaan halen voor onze eigen werkplek?

In deze rubriek nemen we je samen met ons zusje WorkJuice mee naar de mooiste kantoren ter wereld. Vandaag nemen we een kijkje in het eerste kantoor in het buitenland. Het prachtige multifunctionele kantoor van Boa Mistura was eerst een autogarage.

Boa Mistura

In 2001 besloten vijf jongeren uit Madrid het collectief Boa Mistura (vrij vertaald: een goede mix) te beginnen. Ze waren 15 jaar oud toen ze elkaar ontmoetten bij het schilderen van de muren van hun buurt, en sindsdien zijn ze altijd vrienden gebleven. Met een architect, een fotograaf/videomaker, een grafisch ontwerper, een illustrator en een civiel ingenieur is Boa Mistura letterlijk een goede – creatieve – mix.

Het werk van Boa Mistura is overal ter wereld te zien, onder andere in Zuid-Afrika, de VS, Groot-Brittanië, Mexico, Chili, Noorwegen, Kenia en China. Toen de groep meerdere optische illusies creëerde in een van de favelas in Brazilië, kreeg Boa Mistura meer bekendheid.

Transformatie van een autogarage

Alhoewel ze dus overal ter wereld zijn te vinden, is hun hoofdkwartier te vinden in de stad waar ze opgroeiden: Madrid. Met behulp van architectenbureau ESTUYO Studio wisten ze een oude autogarage om te toveren in een licht en multifunctioneel kantoor.

Hieronder zie je hoe het pand er voor de verbouwing uitzag:

De lange ruimte is in twee delen verdeeld: een kantoorgedeelte en een studio. Ze hebben deze heel slim verdeeld met glazen deuren die helemaal kunnen openklappen. Zo behoud je in het lange pand overal genoeg licht en kan je toch privacy creëeren als dat nodig is. De ruimtes zijn niet heel breed, maar doordat ze vier tot zes meter hoog zijn, voelen het kantoor en de studio heel ruimtelijk aan.

Niet alleen de hoge plafonds zorgen voor een ruimtelijk gevoel, ook het gebruik van de vele lichte kleuren speelt hier een grote rol in. Door de bakstenen muur heeft het pand toch karakter. En wat is een creatief collectief zonder kunst in hun kantoor? Het vele gebruik van lichte kleuren wordt door de vele kunst in het pand nooit saai.

De vele kunst geeft de cleane uitstraling toch een kleurrijke touch. Samen met de hippe industriële look past het pand helemaal bij Boa Mistura.

Past het interieur van jouw eigen kantoor ook helemaal in deze rubriek, of heb je andere tips voor ons? Stuur dan vooral een mailtje naar [email protected], en wie weet komt jouw kantoor volgende keer ook in deze rubriek terug.

Nog meer mooie werkplekken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Binnenkijken bij een autogarage die is omgetoverd in een licht industrieel kantoor
Sluiten