Binnenkijken bij Morten Bo Jensen van Vipp

Morten Bo Jensen is het designer bij het Deense merk Vipp. Je weet wel, van die pedaalemmers. Vipp maakt ondertussen veel meer dan die stijlvolle bins en een groot deel van de producten ontwerpt Morten Bo Jensen zelf. Zijn grootste project is de fantastische Vipp shelter, maar hij ontwierp bijvoorbeeld ook de Vipp keukens en de eettafel, die in zijn woonkamer staat. Samen met zijn vrouw en twee kinderen – een tweeling met waanzinnig engelenhaar – woont Morten in Kopenhagen.

Zoals je van een Vipp ontwerper kunt verwachten, staat zijn huis vol Vipp designs en heeft het huis een fantastische minimalistische inrichting in een monotoon kleurenpallet. Dit is overigens niet de eerste keer dat een Vipp’er zijn of haar huis openstelt. Eerder bekeken we al even het huis van Jette Egelund, de eigenaar van Vipp.

Het huis is gevestigd in een voormalige potloodfabriek. De fabriek werd gebouwd in 1910 en het deel waar Morten met zijn familie woont werd in 1936 gebouwd om de vrouwen uit de fabriek een plek te geven om zich om te kleden en om hun lunchpauze te houden. Toen de familie het huis kocht, moest er nog veel gedaan worden. Een voordeel als je ontwerper bent natuurlijk, want dan kun je het huis echt from scratch zelf designen..

Morten Bo Jensen richtte zijn huis in met een aantal eigen designs, waaronder de keuken, eettafel en een aantal minimalistische planken. Uiteraard spotten we ook op verschillende plekken de beroemde Vipp pedaalemmer.

Op een kast tegen de wand leunen verschillende lijsten en decoraties ‘in laagjes’ tegen en naast elkaar. Dit is een handige manier om meer diepte te creëren met kunst. Pas deze laagjestrend ook zelf toe als je een ietwat artistieke en speelse look wilt creëren met kunst.

Het huis is eigenlijk een grote open ruimte, als een loft. Door de vorm van de woonkamer kon heel gemakkelijk een werkplek gemaakt worden in dezelfde ruimte. Gewoon om het hoekje. Zo bevindt de werkruimte zich wel apart van de leefruimte, maar toch blijft deze verbonden met de rest van het huis. Handig!

Wil jij thuis ook een werkplek maken, maar heeft jouw woonkamer niet zo’n gunstige (L)vorm? No worries, er zijn genoeg oplossingen voor een werkplek in een klein hoekje.

Als er iets is wat Scandinaviërs goed kunnen, dan is het wel een ruimte minimalistisch inrichten. Morten vond het vooral belangrijk om zijn huis in te richten met praktische en efficiënte items. Spullen die hij écht gebruikt en echt mooi vindt. Dat is de key naar een minimalistische inrichting.

estmagazine.com.au

Reageer op artikel:
Binnenkijken bij Morten Bo Jensen van Vipp
Sluiten