Binnenkijken bij Mila van plantenwinkel Wildernis

Wildernis is een kamerplanten- en stadstuinwinkel in Amsterdam met een missie: de stad groener maken, zowel binnen als buiten het huis. Regelmatig blogt Wildernis op Roomed over planten en hun verzorging. Deze keer laat Mila van de Wall, co-founder van Wildernis, haar eigen huis zien.

Je zou misschien anders verwachten van een eigenaar van Wildernis, maar ons huis staat niet helemaal propvol met planten. Hoewel er eerlijk gezegd wel steeds meer bijkomen. Een ‘zieligerd’ in de winkel neem ik namelijk vaak mee naar huis omdat ‘ie onverkoopbaar is, maar hier met wat liefde alsnog tot leven komt.

Bron: Wildernis

Acht jaar geleden kochten we dit benedenhuis in Amsterdam-West. Vorig jaar hebben we een grootscheepse verbouwing gehad waarin we een aanbouw lieten maken en de indeling van het huis omgooiden. Nu hebben we een kleinere tuin maar wel een massive woonkamer, wat met twee jonge kinderen geen overbodige luxe is. Het is een heerlijk huis geworden met veel licht en ruimte.

Bron: Wildernis
Bron: Wildernis

Ons interieur is een verzameling van erfstukken en kringloopvondsten. De rode Artifort stoel komt van mijn vader, die meubelmaker was. Het kastje aan de muur is van Bloomingville en verkochten we bij Wildernis (het kastje had waterschade opgelopen dus heb ik het mee naar huis genomen). Het zwarte Hay-stoeltje vonden we op straat en heeft mijn vriend opgeknapt. Oh ja, en de gordijnen komen van oma Ans. Toen zij was overleden mochten we iets uit haar huis kiezen.

Bron: Wildernis
Bron: Wildernis
Bron: Wildernis

De groene kast kochten we bij Van Dijk & Ko, uitgekozen vanwege de kleur. Voor de verbouwing diende deze als boeken- en schoenenkast in onze slaapkamer; na de verbouwing bleek het opeens een pronkstuk te zijn. Ik heb er toen meteen maar wat geërfd servies in gezet – zoals het hoort.

Bron: Wildernis
Bron: Wildernis

De keuken is lekker cliché van IKEA, maar dan met een betonnen aanrechtblad. Het bruine kastje vond ik bij de kringloopwinkel en het fornuis kochten we via Marktplaats. We zaten aan een budget en daar word je vanzelf creatief van.

Bron: Wildernis
Bron: Wildernis
Bron: Wildernis

De tuin is een mini-wildernis. Ik doe er niet veel aan, maar zorg voor veel wintergroene planten die weinig verzorging nodig hebben. Het is leuk als je dat afwisselt met planten die in elk seizoen bloeien, zoals hier bloeiende herfstanemonen.

Bron: Wildernis

In de winkel verkopen we regelmatig de vingerplant, oftewel Fatsia Japonica. Deze plant is wintergroen en kan zowel binnen als buiten (met onze zachte winters). Ik vertel er altijd bij dat ze in de tuin heel groot kunnen worden. Deze plantte ik 7 jaar geleden als mini-plantje, en moet je nu eens kijken.

Bron: Wildernis

Ons huis is regelmatig het decor voor de foto’s die ik maak voor instagram. Er wordt dan ook regelmatig geschoven en veranderd. Wil je meer zien van mijn huis en van Wildernis, volg ons dan op Instagram en Facebook.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Binnenkijken bij Mila van plantenwinkel Wildernis
Sluiten