Binnenkijken bij een oude Spaanse boerderij vol moderne kunst

We geven een kijkje in een enorme boerderij middenin het rustieke Spaanse landschap. Het klinkt als een droomhuis, nietwaar? Architectenstudio Rife Design restaureerde het ‘Empordà’ huis van top tot teen en behield daarbij veel van de originele structuren. Het resultaat: een prachtige authentieke boerderij vol moderne kunst.

Wauw, wat een heerlijke plek om te wonen! Nadat je deze oude boerderij hebt gezien, verbaast het ons niet als je meteen naar het warme zuiden wilt verhuizen. Dan hebben we alvast goed nieuws voor je, want dat plan is best realiseerbaar. De huizenprijzen in Spanje zijn op sommige plekken namelijk zo voordelig dat zo’n groot huis best nog weleens betaalbaar kan worden. Maar laten we eerst hier een kijkje nemen..

boerderij
Roomed-Farmhouse-tuinkamer
Roomed-Farmhouse-tuin-2

De boerderij heeft een enorme buitenruimte waar heel goed gebruik van wordt gemaakt door de bewoners. We geven ze groot gelijk! Om het huis heen zijn verschillende zitplekken gecreëerd, waar je kunt genieten van de warme Spaanse zon of siësta kunt houden op de super relaxte stoelen.

Roomed-Farmhouse-hal
Roomed-Farmhouse-keuken
Roomed-Farmhouse-woonkamer
Roomed-boerderij-kunst

In de oude boerenwoning zijn nog veel van de authentieke structuren te zien. Zoals de witte stenen muren, originele houten constructiebalken en op een aantal plekken ook de tegelvloer. Dit is niet het enige project waar binnenhuisarchitect Francesc Rifé, het creatieve brein achter Rife Design, gebruik maakte van oorspronkelijke architectonische kenmerken. Eerder deed hij dit bijvoorbeeld in een hotel in Valencia. De liefde van de bewoners voor moderne kunst zie je terug in een aantal meubelstukken en in de enorme kleurrijke schilderijen die door het hele huis hangen.

Roomed-Framhouse-Spanje
Roomed-Farmhouse-slaapkamer
Roomed-boerderij-marmeren-douche

Een van de badkamers is bijna volledig van marmer gemaakt. Wat een gaaf effect in combinatie met de oude houten balken!

Roomed-boerderij-zwembed
Roomed-buiten-eten
Roomed-Farmhouse-tuin

Overdag lekker dobberen in het zwembad en ’s avonds heerlijk sfeervol dineren onder een dak van bamboe. Daar kunnen we stiekem best een beetje jaloers op worden!

www.rife-design.com

Reageer op artikel:
Binnenkijken bij een oude Spaanse boerderij vol moderne kunst
Sluiten