Tessa Ham
Tessa Ham Kantoor 13 feb 2020

Binnenkijken bij boutique co-working space Mindspace met een fantastisch interieur

Binnenkijken bij huizen vinden we het allerleukste om te doen, maar binnen kijken bij bedrijven is misschien nóg wel leuker. Over het algemeen brengen we per dag immers meer tijd door achter ons bureau dan thuis op de bank. Hoe zien verschillende kantoren in Nederland er uit? En kunnen we daar nog inspiratie vandaan halen voor onze eigen werkplek?

In deze nieuwe rubriek nemen we je samen met ons zusje WorkJuice mee naar de mooiste kantoren van Nederland.

Boutique co-working space Mindspace

Werken op een geweldige locatie zoals de Dam in Amsterdam of een statig herenhuis, en bovendien deel uit maken van een community met inspirerende ondernemers? Mindspace maakt het mogelijk. En geloof ons, dat is nog maar het begin. Mindspace heeft vier pas geopende locaties in Nederland, en dertig wereldwijd (ideaal voor digital nomads dus!). Allemaal op een goede locatie mét een fantastische inrichting.

Mindspace noemt zichzelf een boutique co-working space. Wat houdt dat precies in? Niet alleen dat het interieur eruit ziet om door een ringetje te halen, maar ook dat de co-working veel extra’s biedt aan services en faciliteiten. Zo organiseren ze bijvoorbeeld MindspaceHours waar ze graag teruggeven aan de members. Gezellig samen ontbijten of lunchen bijvoorbeeld, maar ook yogalessen, panels en talks.

Mindspace Dam in Amsterdam

Over de inrichting gesproken: wij waren op slag verliefd op alle vier de locaties van Mindspace Nederland. Goed, de locatie zelf speelt natuurlijk ook mee. Zo kan je een plekje huren in een grachtenpand, of hartje centrum Amsterdam op de Dam. Maar qua inrichting is het inderdaad net of je een prachtig boutique hotel binnenstapt.

Daar gaat ons interieurhart wel sneller van kloppen! Naast ruimtes om te werken en te vergaderen zijn er natuurlijk ook prachtige gezamenlijke ruimtes in de panden te vinden, waar je kunt sparren en netwerken met andere inspirerende ondernemers.

Locaties in Nederland

Momenteel zijn er vier Mindspace locaties in Nederland. Drie in Amsterdam en één in Utrecht.

Mindspace Dam

Werken op de Dam, hoe tof is dat? Deze locatie van Mindspace is gevestigd in het voormalige kantoor van de Handelsvereniging Amsterdam. Door de grote glas-in-loodramen en de historische vergaderzadel ademt het uit 1888 stammende pand geschiedenis en karakter uit. Het interieur daarentegen is modern: best of both worlds noemen we dat!

Mindspace Dam in Amsterdam
Bron: Wouter van der Wolk
Mindspace Dam in Amsterdam
Bron: Wouter van der Wolk

Mindspace Herengracht

Altijd al eens in een grachtenpand willen werken? Dit is je kans! Het historische grachtenpand aan de Amsterdamse Herengracht staat op de UNESCO lijst van werelderfgoed. De historische stijlkamers ademen met hun authentieke details de sfeer van de Gouden Eeuw, iets wat door de imposante marmeren hal met centrale trap en ornamenten wordt onderstreept. Een werkomgeving die status, rust en overtuiging uitstraalt dus.

Mindspace Herengracht
Bron: Mindspace
Mindspace Herengracht
Bron: Mindspace

The Mindspace House

Zoals de naam van deze locatie al doet verklappen, heeft het pand op de Nieuwezijds Voorburgwal een meer huiselijke sfeer dan de andere twee in Amsterdam. Je zit middenin het drukke centrum van de stad, maar daar merk je niets meer van zodra je een stap naar binnen zet.

Mindspace Nieuwezijds Voorburgwal
Bron: Mindspace
Mindspace Nieuwezijds Voorburgwal
Bron: Mindspace

Utrecht Beetsstraat

Ook de locatie in Utrecht was voor ons liefde op het eerste gezicht. Alleen al voor die prachtige visgraat vloer zouden wij member worden. Je werkt hier op de Nicolaas Beetsstraat, dat is op loopafstand van het centrum van Utrecht en Utrecht CS.

Mindspace Utrecht
Bron: Mindspace
Mindspace Utrecht
Bron: Mindspace

Past het interieur van jouw eigen kantoor ook helemaal in deze rubriek, of heb je andere tips voor ons? Stuur dan vooral een mailtje naar [email protected], en wie weet komt jouw kantoor volgende keer ook in deze rubriek terug.

Binnenkijken bij andere mooie werkplekken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Binnenkijken bij boutique co-working space Mindspace met een fantastisch interieur
Sluiten