Jaime Andreas
Jaime Andreas Lifestyle 25 mrt 2020

Binnen schoenen dragen: hoe vies is dat eigenlijk?

Er bestaan twee soorten mensen: mensen die nóóit hun schoenen aan hebben in huis en mensen die wel liever hun schoenen aan hebben in huis. Het lijkt geen kwaad te kunnen, maar binnen schoenen dragen; hoe vies is dat nou eigenlijk?

Wanneer we op straat lopen, hebben we eigenlijk geen idee waar we allemaal in lopen. Hondenpoep of kauwgom valt meestal wel op en kun je ontwijken, maar er ligt nog veel meer viezigheid op straat.

Hoe vies is het om binnen schoenen te dragen?

En ja, helaas, die viezigheid neem je mee naar binnen. Denk aan ziektekiemen, bacteriën en zichtbare viezigheid zoals steentjes en modder. Wanneer je je schoenen in huis draagt, komt deze viezigheid ook op je vloer terecht.

Tapijt is nog gevoeliger dan harde vloeren. Het is een soort borstel die de viezigheid als het ware van je schoenen afschraapt en is vervolgens minder goed schoon te maken.

Is binnen schoenen dragen slecht voor je gezondheid?

Nee, niet altijd. Het dragen van schoenen in je huis en het meenemen van verschillende bacteriën hoeft niet direct iets te betekenen voor je gezondheid. Het ligt aan het soort huis dat je hebt, het soort mensen dat daar wonen en wat voor bacteriën je het huis in neemt.

Als jij gewoon een gezond vitaal persoon bent met een huis dat redelijk vaak wordt schoongemaakt, dan heb je over het algemeen weinig te vrezen. Bovendien zijn lang niet alle bacteriën die je mee naar binnen neemt slecht voor je gezondheid.

Echter blijven sommige ziektekiemen wel langer hangen en voor mensen met een slechte gezondheid, een slecht immuumsysteem of ouderen; kan dit best wel eng zijn. Het kan voor infecties zorgen of voor een verkoudheid.

Dus wat is wijsheid?

Natuurlijk kun je als je een feestje hebt niet iedereen verplichten hun schoenen uit te doen. Het is wel een goed idee om zelf altijd je schoenen uit de toen bij de voordeur en geregeld de vloer schoon te maken, zeker wanneer er anderen over de vloer zijn geweest.

Schoonmaaktips nodig?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Binnen schoenen dragen: hoe vies is dat eigenlijk?
Sluiten