Rosa Bertram
Rosa Bertram Binnenkijken 5 apr 2019

Oh my, voor dit binnenbalkon (!) verhuizen wij het liefst nú naar Zweden

Er gaan weinig dagen voorbij dat wij niet wegzwijmelen bij één van onze zoveelste droomhuizen in Zweden. Dit pareltje heeft een ontzettend stijlvol interieur én binnenbalkon (waarvan we niet eens wisten dat het bestond). Jep, onze mond valt hier steeds opnieuw van open. 

Even eerlijk, hoe graag zou jij zo’n prachtig balkon achter glas willen?

buitenbalkon

Een binnenbalkon van glas

Eerlijk toegegeven: van een binnenbalkon hadden we tot voor kort nooit gehoord. We kennen zulke balkons natuurlijk wel van die typische Franse barretjes waar je half binnen én toch buiten zit, maar zo’n glazen balkon verwerkt in een woonhuis aan de straten van Stockholm hadden we nooit eerder gespot.

De hoge glazen ramen zorgen voor een overvloed aan licht op het balkon (alhoewel, nooit genoeg licht in huis wat ons betreft) dat via de andere ramen de woonkamer in schijnt. De stijlvolle inrichting met vrolijke houten muur en handige houten opbergbank matcht perfect bij de industriële vibe van de stenen muren en het moderne huis.

woonkamer

keuken

Ruimtelijke woonkamer

Hoewel de woonkamer alles behalve petit is, straalt ‘ie toch veel rust uit. De brede hoekbak is in het midden van de woonkamer geplaatst en zorgt met de zachte kleur voor een kalme sfeer in het hele appartement.

Ons valt op dat de zachte kleuren in dit appartement de overhand hebben, maar er subtiel hier en daar tóch vrolijke kleuren zijn verwerkt. Was jou de grote Monstera achterin de woonkamer al opgevallen? Verder is er weinig groen terug te vinden, maar dat past júist bij dit interieur. De vrolijke kussens zorgen voor subtiele en vrolijke pasteltinten.

keuken

Ook leuk: Een Zweeds huis met een prachtig kleurenpalet van pasteltinten

De vrolijke doch subtiele kleuren vind je opnieuw terug in de woonkamer. Hoewel bijna elke stoel aan de keukentafel een ander model heeft, oogt het alles behalve druk of onrustig. Chapueau! Eén stoel is zachtgeel, terwijl de andere zwart- of houtskleurig zijn.

De bescheiden industriële lampen boven de tafel vallen in eerste instantie niet op, omdat ze zo natuurlijk in het interieur passen. De twee verschillende kleuren vallen ook niet direct op, maar voegen ontzettend veel sfeer toe. Dat is een bijzondere uitkomst!

slaapkamer

Niet geheel verrassend – maar wél heel leuk – is de slaapkamer in dezelfde stijl ingericht als de rest van het huis: stijlvol, rustig én kleurrijk ineen. Een grote Monstera op het kastje naast muur en inspirerende en minimalistische kunst van natuur aan de muur… Wij zwijmelen nog even lekker verder.

Andere prachtige huizen bekijken:

Bron: bjurfors

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oh my, voor dit binnenbalkon (!) verhuizen wij het liefst nú naar Zweden
Sluiten