Maud van Dijck
Maud van Dijck Wooninspiratie 20 sep 2021

DIY time: 9 toffe dingen die je met IKEA’s boekenkast BILLY kunt doen

Wij komen weer met de leukste ideeën om DIY inspiratie aan op te doen. Deze keer is het tijd om met IKEA’s BILLY aan de slag te gaan. Deze bekende boekenkast verdient een plek in huis van iedere IKEA fan. En al helemaal als je er zelf een leuke twist aangeeft.

Zoveel leuke ideeën hebben we weer op Pinterest voor jullie uitgezocht, maar het klussen laten we natuurlijk aan jullie over.

Nog niet in het bezit van een BILLY? Kijk dan even online naar de BILLY collectie van IKEA of ga zelf even langs bij de dichtstbijzijnde winkel.

9 IKEA hacks voor boekenkast BILLY

1. Maak een wand vol BILLY’s

Waarom zou je je beperken tot één BILLY? Kies verschillende exemplaren van de collectie en maak je muur een en al BILLY. Het is ideaal als je meer opbergruimte nodig hebt of nog op zoek bent om een kale muur weg te werken.

2. Plaats een ladder tegen BILLY

Niet alleen ziet het er tof uit, het is ook nog eens hartstikke handig (niet alle Nederlanders zijn lang helaas).

3. DIY: maak je BILLY elegant roze

Zo mooi is deze IKEA OXBERG BILLY geworden. Je kan op het blog van Peony and Honey ook de DIY vinden om hem zelf te maken.

4. Zet je BILLY in de spotlight

Plaats lampen op de kast of hang ze erboven om hem helemaal in de schijnwerpers te zetten. Vooral metallic lampen vinden wij heel leuk staan.

5. Verf je glazen deuren

Verf de deuren van je BILLY voor een nieuwe look. Je kan zo gemakkelijk je boekenkast een customized look geven zonder dat je flink aan het klussen moet.

6. Decoreer met manden

Je zag het in het vorige voorbeeld ook al. Met rieten manden kan je je IKEA boekenkast er leuk uit laten zien. Dus kijk of je nog wat manden hebt die leuk in jouw kast passen.

7. Maak van je boekenkast een kast voor je LP’s

Vind je dit idee heel tof? Kijk dan even op de site hoe gemakkelijk het er eigenlijk uitziet en wat je ervoor moet bestellen. Vanuit Nederland komen er wel 7 euro aan bezorgkosten bij.

8. Maak een mooie werkruimte

Plaats een bureau tussen twee BILLY’s in om een leuke ruimte te creëren waarin je aan het werk kunt. Daarnaast heb je ook meteen een plek om al je belangrijke documenten en boeken te bewaren.

9. Een leeshoek met je boekenkast

In een leeshoek als deze kan je de boeken zo uit de kast grijpen. Naast dat het ideaal is als je veel leest, ziet het er ook nog eens heel leuk uit! Dus als je nog geen plek voor je BILLY had dan is dit misschien een idee.

Jouw boekenkast binnen een uur opnieuw inrichten? Zo doe je dat!

billy
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Craftsy Hacks

Reageer op artikel:
DIY time: 9 toffe dingen die je met IKEA’s boekenkast BILLY kunt doen
Sluiten