Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur november 13, 2017

Een kijkje in een bijzondere woonboot met moderne architectuur in Utrecht

Wonen op een woonboot, dat lijkt ons wel wat! En vooral als de boot is voorzien van te gekke moderne architectuur. Deze boot is gebouwd door BYTR, een architectenbureau dat al veel prachtige woonboten heeft ontworpen.

Woon je zelf in Utrecht en komt dit pareltje je bekend voor? Dat kan wel kloppen! De ark ligt in de Leidsche Rijn in de wijk Oog-in-Al.

De eigenaren van de boot woonden al een tijd op dezelfde plek aan het water en ze schakelden de Rotterdamse architecten in om een nieuwe ark te ontwerpen. De bewoners wilden blijven genieten van het fijne uitzicht over het water, maar de inkijk moest verminderd worden.

De onderste verdieping, waar de slaapkamers zijn gesitueerd, ligt half verscholen onder het wateroppervlak. De kleine ramen zorgen voor uitzicht over het wateroppervlak én voorkomen dat elke voorbijvarende naar binnen kan kijken. Ook vanaf de brug is het bijna onmogelijk om naar binnen te kijken.

Het exterieur is gemaakt van verschillende materialen, waaronder Platowood en koperen plaatmateriaal. Het koperen plaatmateriaal zorgt voor een bijzonder effect omdat het door het water weerspiegelt wordt. Zo lijkt de woonboot hoger dan die in werkelijkheid is.

In tegenstelling tot de buitenkant, bestaat het interieur vooral uit héél veel wit! De entreehal is één traptrede hoger dan de rest dan de woonkeuken. Dit zorgt voor een bijzondere look en hierdoor krijgt de badkamer, die zich precies onder de entree bevindt, een hoger plafond.

Vanuit de ruime, open keuken hebben de bewoners prachtig uitzicht over het water. Aan de keuken grenst ook het terras. De eigenaren wilde graag spannende hoekjes en gangetjes creëren. Bovenstaande moderne trap leidt naar de hal en de woonkamer.

In de woonkamer geven de ramen op verschillende hoogtes de ruimte een speels effect. De donkere kozijnen zorgen voor een industriële look die goed past bij de moderne open haard.

Fiets je zelf wel eens langs de Amstel? Daar ligt ook een aantal mooie woonboten! Bekijk dit artikel voor een kijkje in de – naar onze mening – coolste woonboot van Amsterdam!

www.contemporist.com

Reageer op artikel:
Een kijkje in een bijzondere woonboot met moderne architectuur in Utrecht
Sluiten