Estelle Beukman
Estelle Beukman Wooninspiratie 20 jan 2018

7x de meest bijzondere verlaten plekken ter wereld

De wereld heeft heel wat moois te bieden, zo ook prachtige verlaten plekken. Dit kan misschien een beetje eng en griezelig klinken, maar oh wat ziet het er prachtig uit. Verlaten gebouwen en plekken met een geschiedenis of een bijzonder verhaal zijn toch wel dingen die de meeste indruk maken.

Wij hebben de mooiste 7 verlaten plekken met een bijzonder verhaal voor je onder elkaar gezet. Dit wil je absoluut niet missen; het is super mooi!

Craco
Basilicataturustica

Craco

Dit leuke dorpje in Craco, Italië werd in 1963 getroffen door een zware aardbeving. De bevolking moest met spoed het dorp verlaten en een ander onderkomen zien te vinden. Tegenwoordig wordt Craco gebruikt voor de wetenschap. De verschuiving van de grond en het verval van de plaats worden nauwkeurig onderzocht.

verlaten plekken
Yandex

Verlaten vissershutje

Dit is een verlaten vissershutje op het Toplitz meer in Duitsland.

verlaten gevangenis
Pinsdaddy

Duivelseiland

Het eiland bij Frans-Guyana in Zuid-Amerika, ook wel Duivelseiland, werd in 1852 een Franse strafkolonie. In de gevangenis Île Saint-Joseph zaten mensen in isolatie die vanaf het vaste land probeerde te ontsnappen uit een kamp. In 1953 stopten de deportaties van gevangenen naar het Duivelseiland.

verlaten eiland Australië
Myplanet

Kaap York-schiereiland

In het oh zo grote Australië wonen relatief weinig mensen voor zo’n enorme oppervlakte. Er zijn dus heel veel mooie verlaten plekken. Zoals Kaap York-schiereiland gelegen in Far North Queensland. Oké het is niet helemaal verlaten – er wonen namelijk 18.000 mensen – maar wat is het mooi hè! Het is alleen wel moeilijk te bereiken, maar voor de diehard toeristen kun je er (als je geluk heb) komen met een vrachtwagen of jeep.

verlaten treinstation
Froot

Częstochowa

Ook dit treindepot in de Poolse stad Częstochowa is een vergane glorie. Veel roest, graffiti en vooral leegstaande treinen maken dit verlaten treinstation wel heel bijzonder en toch levendig.

verlaten ziekenhuis
Mutally

Het Marlboro Psychiatrisch ziekenhuis

Het Marlboro Psychiatrisch ziekenhuis in New Jersey opende haar deuren in 1931. Vanaf 1998 is het ziekenhuis een verlaten plek geworden. Sindsdien gaan er veel verhalen de rondte in; zo zouden er ‘s avonds schaduwen te zien zijn van personen die overleden zijn in het ziekenhuis.

verlaten hotel
Anmysite

Hotel del Salto

Hotel del Salto in Colombia ziet er super creepy uit, maar eigenlijk is dit hotel heel bijzonder. Het complex is gebouwd op een hoge klif waardoor het bekend staat om zijn prachtige locatie. Het werd in 1928 geopend voor de wat rijkere (elite) mensen en sloot haar deuren in de jaren ’90. Tegenwoordig is het verlaten hotel een museum.

Ben je een avonturier? Dan vind je deze slaapplaats vast te gek: hier overnacht je namelijk in een boomhut.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7x de meest bijzondere verlaten plekken ter wereld
Sluiten