Bijzondere studio van geoxideerd staal

Deze bijzondere studio van geoxideerd staal staat in Phoenix, op de grens tussen de verwaarloosde woonwijken en de rustige natuur. Door de stalen buitenkant volledig bloot te stellen aan de weersomstandigheden heeft het staal de kleuren van de omgeving gekregen. De studio bestaat uit twee delen, een compact woongedeelte en een werkruimte op de galerie.

Bij de bouw van het huis is rekening gehouden met het broeierige klimaat van Phoenix. Zo zijn aan de kant van de hete middagzon dikke muren geplaatst om de warmte buiten te houden.

Bron: Dwell

Via een externe trap aan de zijkant van het gebouw kom je bij het woongedeelte op de eerste verdieping. De galerie op de begane grond is bereikbaar via een looppad door de tuin.

Bron: Dwell

Bron: Dwell

De badkamer is de enige ruimte waarbij er is gekozen voor een felle kleur. Het fuchsia roze is speels gecombineerd met multiplex.

Bron: Dwell

Bron: Dwell

Ook de keuken is gemaakt van staal, waarbij het verschil tussen geoxideerd en gewoon staal goed is te zien.

Bron: Dwell

Bron: Dwell

De gallerie heeft aan de achterkant van de studio prachtige hoge plafonds.

Benieuwd naar meer combinaties van wonen en werken?
>> Kunstgalerie en woonruimte smelten samen