De bijzondere studio van een ontwerper in Milaan

Milaan wordt ook wel gezien als een van de meest stijlvolle steden in Europa. Het is de bakermat van vele ontwerpers en modehuizen, je vindt er prachtige architectuur en stijlvolle interieurs. De bijzondere studio van Pietro Russo, ontwerper voor onder andere Alessi en Kartell, past hier feilloos bij.

Pietro renoveerde het studio appartement zelf en vulde het met een aantal eigen ontwerpen. Het interieur is een mix van authentieke elementen en modern design.

Het was voor Pietro een bijzonder project, omdat hij bij het ontwerp alleen rekening hoefde te houden met zijn eigen wensen, in plaats van de wensen van een cliënt. Daarnaast deed de ontwerper veel van de renovatie helemaal zelf, gewoon door te experimenteren. Dit resulteerde in een prachtige studio die helemaal aansluit op wat hij nodig heeft: een vrij sobere look, maar wel in combinatie met prachtig design.

De studio is slechts 50 vierkante meter groot. Door het langwerpige dressoir wordt de lengte van de ruimte extra benadrukt. De strakke witte muren staan in mooi contrast met de originele tegelvloer en het onbewerkte beton.

Pietro verwijderde vele lagen verf om deze unieke look te creëren. Dit deed hij ook in de keuken en daar kwam wel een heel bijzonder element tevoorschijn.. een olifant!

Waar de woonkamer een neutraal kleurenpalet heeft, is de keuken juist behoorlijk kleurrijk! De olifant is wat ons betreft het meest bijzondere element in deze studio. Daarnaast zijn wij ook fan van de petrolblauwe kast. Beide objecten geven de industriële keuken boost van kleur en een unieke look.

MEER LEZEN
Deze keramiekfabriek is omgebouwd tot prachtig woonhuis. Op zoek naar nog meer keukeninspiratie? Deze loft in Milaan heeft echt een te gekke keuken.

www.pietrorusso.com

Reageer op artikel:
De bijzondere studio van een ontwerper in Milaan
Sluiten