Bijzondere plant: de Moederplant krijgt uitlopers tot wel 1 meter lang

Het klinkt een beetje unreal: de Moederplant ziet er met zijn lange uitlopers bijzonder uit. En juist omdat deze plant op zo’n unieke manier groeit, is hij dé perfecte aanwinst voor jouw urban jungle. Wij zijn in elk geval helemaal om.

De naam Moederplant komt niet zomaar uit de lucht vallen. De lange uitlopers kunnen namelijk als baby’s gezien worden. Wanneer je de baby’s afknipt, kan je ze op vochtige grond leggen. Houd de baby’s vooral vochtig, want dan kunnen de wortels gaan groeien. Zodra hij wortels krijgt, kan je de uitloper eraf knippen en het stekje in de potgrond planten.

Omdat de Moederplant zo veel mooie uitlopers krijgt, doet ‘ie het het beste als hangplant. Kijk echter wel uit met huisdieren, want we kunnen ons voorstellen dat de uitlopers een leuk speeltje voor katten zijn.

De Moederplant verzorgen

Zet ‘m niet in direct zonlicht, maar wel op een lichte standplek. In de zomer gaat de plant namelijk mooi bloeien van flink wat licht. Verder raden we dus aan om ‘m op te hangen of in een hoge pot te zetten, zodat de uitlopers mooi uitkomen.

De Moederplant water geven

Zomer

In de zomer groeit de Moederplant flink. Zodra de zon een beetje lekker schijnt, wil hij dan ook ruim water. Laat vooral de potgrond niet opdrogen.

Winter

In de winter heeft de Moederplant juist heel weinig water nodig. Omdat ze dan vrijwel niet groeit, neemt ze ook weinig water op. Aangezien de plant erg gevoelig is voor wortelrot, geef je de plant in de winter zo min mogelijk water. Zie je dat de plant slap gaat hangen? Geen dan een klein beetje. Geef je planten standaard te veel water? Ga dan voor deze kamerplanten.

Nog meer lezen over bijzondere kamerplanten?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Bijzondere plant: de Moederplant krijgt uitlopers tot wel 1 meter lang
Sluiten