Bijzondere plant: de Moederplant krijgt uitlopers tot wel 1 meter lang

Het klinkt een beetje unreal: de Moederplant ziet er met zijn lange uitlopers bijzonder uit. En juist omdat deze plant op zo’n unieke manier groeit, is hij dé perfecte aanwinst voor jouw urban jungle. Wij zijn in elk geval helemaal om.

De naam Moederplant komt niet zomaar uit de lucht vallen. De lange uitlopers kunnen namelijk als baby’s gezien worden. Wanneer je de baby’s afknipt, kan je ze op vochtige grond leggen. Houd de baby’s vooral vochtig, want dan kunnen de wortels gaan groeien. Zodra hij wortels krijgt, kan je de uitloper eraf knippen en het stekje in de potgrond planten.

View this post on Instagram

Featured plant – Saxifraga stolonifera via @littleandlush #darkplantmatter #gothplants #blackplants #saxifragastolonifera #plants #plantlover #plantsofinstagram #girlswithplants #plantsmakepeoplehappy #plantlife #plantgoals #urbanjungle #urbanjunglebloggers #растения #pflanzen #plantas

A post shared by Dark Plant Matter (@darkplantmatter) on

Omdat de Moederplant zo veel mooie uitlopers krijgt, doet ‘ie het het beste als hangplant. Kijk echter wel uit met huisdieren, want we kunnen ons voorstellen dat de uitlopers een leuk speeltje voor katten zijn.

View this post on Instagram

Cute and quirky – two of the best qualities. For people or plants 💕 Happy Friday everyone! #houseplantclub #plantsmakepeoplehappy #urbanjungle #plantscout #interiorrewilding #getgrowing #iplanteven #flashesofdelight #tampa #florida

A post shared by Morgan Doane (@plantingpink) on

View this post on Instagram

This plant, with all her perfect babies, will always be a favorite of mine. I have a thing for plants that make more plants by themselves. I REALLY want a variegated one though. How cute is this? It's been growing really well for me. I havent repotted yet but I do have some babies propagating! Such an interesting plant! #strawberrybegonia #saxifraga #saxifragastolonifera #propagation #houseplantclub #plantaddict #plantaddiction #indoorplants #houseplants #girlswithtattoos #plantenabler #plantsandhands #plantsagram #plantsmakepeoplehappy #plantlady #plantparent

A post shared by Poison Ivy 👽 (@poisoned.iivy) on

De Moederplant verzorgen

Zet ‘m niet in direct zonlicht, maar wel op een lichte standplek. In de zomer gaat de plant namelijk mooi bloeien van flink wat licht. Verder raden we dus aan om ‘m op te hangen of in een hoge pot te zetten, zodat de uitlopers mooi uitkomen.

View this post on Instagram

Strawberry begonia in a turtleneck sweater #houseplants #strawberrybegonia #saxifragasarmentosa #hangingplants #houseplantclub

A post shared by Marie (@rabbitfootfern) on

De Moederplant water geven

Zomer

In de zomer groeit de Moederplant flink. Zodra de zon een beetje lekker schijnt, wil hij dan ook ruim water. Laat vooral de potgrond niet opdrogen.

Winter

In de winter heeft de Moederplant juist heel weinig water nodig. Omdat ze dan vrijwel niet groeit, neemt ze ook weinig water op. Aangezien de plant erg gevoelig is voor wortelrot, geef je de plant in de winter zo min mogelijk water. Zie je dat de plant slap gaat hangen? Geen dan een klein beetje. Geef je planten standaard te veel water? Ga dan voor deze kamerplanten.

View this post on Instagram

Ik was gisteren zo'n geluksvogel dat ik langs het huis van @houseof_kar kwam en haar vriend zei dat 'het' vogeltje op dat moment op de muur werd gezet. Heel gaaf om Petra van @vogelbon in actie te zien en wat past dit perfect in het huis van Karlijn 💙 (En wat een top idee van Karlijns moeder om haar een vogelbon cadeau te doen).

A post shared by Mickey 🍌🍌🍌 (@gras_vd_buren) on

Nog meer lezen over bijzondere kamerplanten?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Bijzondere plant: de Moederplant krijgt uitlopers tot wel 1 meter lang
Sluiten