Maartje Wieling
Maartje Wieling Tips 1 maart 2017

Maak een statement met bijzondere kunst in je interieur

In bijna elk interieur is wel iets van kunst terug te vinden. Maar soms is kunst niet alleen een subtiel onderdeel van een interieur, maar wordt het het belangrijkste focuspunt. Statement art, noemen we dat.

En wij hebben de allermooiste voorbeelden alvast voor je gevonden, mét tips over hoe je dit zelf thuis ook kunt creëren. Enjoy!

>> Niet zo’n groot budget? Hier vind je 5 webshops met kunst onder de 100 euro

Felle kleurtjes

Met felle kleuren maak je natuurlijk al snel een statement. Maar als je die felle kleuren terug laat komen in je kunstobjecten terwijl de rest van je interieur vrij neutraal is creëer je pas echt een opvallend effect!

Maatje XXL

Als je niet zo goed weet hoe je een echt statement bij je thuis moet creëren maar je hebt nog wel een lege muur over, is kunst in maatje XXL perfect voor jou. Kwestie van ophangen en het kunstwerk verder zijn werk laten doen! Al eerder schreven we over hoe je met de grootte van de kunst aan je muur in één klap het begrip statement art te pakken hebt.

Bron: Skona Hem

Contrast tussen oud en nieuw

Creëer contrast door een modern interieur te combineren met heerlijke oude schilderijen aan de muur. Net als de combinatie van een klassiek plafond met sierlijsten en een moderne lamp, zorgt ook deze combinatie voor een spannend effect.

Bron: Alvhem

Mini

Heb je een mooie kleur op de muur en vind je het zonde om daar een groot schilderij over heen te hangen? Ga dan juist voor een piepklein lijstje. Zo maak je alsnog een statement, door juist een heel subtiel element toe te voegen aan een grote ruimte (in dit geval de muur).

>> Zo kies je de juiste kleur voor op de muur

Bron: Stadshem
Bron: Tara Bellucci

Break the pattern

Patterns, patterns, patterns… Doorbreek ze vooral door een mooie lijst op te hangen in een contrasterende kleur of juist een andere opvallende print. Hierdoor laat je je statement art nog eens extra opvallen!

Reageer op artikel:
Maak een statement met bijzondere kunst in je interieur
Sluiten