Bijzondere kamerplanten die we nu in huis willen hebben staan

Kamerplanten zijn h贸t en waarschijnlijk heb je er wel een in je huis staan. Toch is iedereen wel eens toe aan iets nieuws, heb je ooit gehoord van de Lucky Heart plant? Of de Rozen Vetplant?

Bekijk deze bijzondere kamerplanten en laat je inspireren!

Lucky Heart

Hoe schattig, dit plantje groeit als een hartje uit de grond! Hij is lekker klein dus kan je overal neerzetten als je wil, ideaal als kamperplant dus. Ook een leuk cadeau voor Valentijnsdag of gewoon als lief gebaar.

Het is een vetplant uit Zuidoost-Azi毛 en heeft niet zo veel aandacht nodig, wel veel zon!

Rose Succulents

Rozen verwelken, schepen vergaan…

Nou deze rozen verwelken dus niet ;), deze rozen vetplant vervangt de ouderwetse rode roos. Je kan nu eindelijk lang genieten van jouw roosje als kamerplant zonder je zorgen te maken.

Ook dit is een vetplant en heeft dus niet zoveel aandacht nodig (wel liefde!) en dus ook goed voor mensen met zwarte vingers.

Goed om te weten: z贸 kan je het beste vetplanten water geven

Dolphin Succulents

Over gekke vormen gesproken, deze dolfijnen (!) vetplant heeft bladeren in de vorm van zwemmende dolfijnen.

Het is een zeldzame vetplant en alleen verkrijgbaar in Japan, iets moeilijker om te krijgen dus maar niet minder leuk om even naar te kijken.

Trachyandra

Wat een bijzondere en opvallende kamerplant. Hij lijkt in bepaalde slangenvormen omhoog te groeien maar iedereen kan er wat anders in zien. Wij willen hem in ieder geval graag hebben! De felle groene kleur zal hem zeker laten opvallen.

De Trachyandra komt uit Afrika en is een exotische plant.

Platycerium

Even helemaal wat anders, geen plant die je neer kan zetten maar die je op de muur kan hangen. Ook wel een Hertshoornvaren genoemd in Nederland, vanwege de bladeren die lijken op geweien.

Door de vele lange bladeren vallen ze goed op en zijn ze een echt statement aan je muur.

Deze kamerplant komt uit Australi毛 en groeit oorspronkelijk als aanhangsel aan bomen. Hij heeft af en toe water nodig en houd van een lichte plek waar geen direct zonlicht staat.

Sticks on fire

Wow, deze kamerplant zal echt opvallen in je huis. Hij wordt origineel Euphorbia Tirucalli genoemd. Zijn bijnaam ‘Sticks on fire’ komt door de vuurrode uiteinden van deze plant.

Door zijn potloodachtige bladeren kan je hem in Nederland herkennen als de ‘Potloodplant’.

Het is een takachtige plant die houdt van veel zonlicht en weinig water. Hij komt oorspronkelijk uit Afrika maar komt ook in delen van India en Arabi毛 voor. In de natuur kan deze wel 9 meter hoog worden, wow.

Euphorbia Caput-Medusae

Een unieke plant die ook wel ‘Medusa’s hand’ wordt genoemd door de stengels die in een ronde vorm naar boven groeien. Hij komt Zuid-Afrika en houdt van een beetje water en lichte plek.

Wist je dat: Het woord Euphorbia is de naam voor een kamerplantenfamilie waarvan de bloeiwijze lijkt op die van een bloem.

Honkbalplant

Deze kamerplant krijgt als die groeit een soort roze bloemen in het midden. Hij heeft een ronde vorm en dit is weer een plant van de Euphorbia familie en heeft de naam ‘Euphorbia obesa’.

Deze plant komt (ook) uit Zuid-Afrika en kan je lekker met rust laten want hij heel weinig water en niet zo veel zonlicht nodig.

Mark my words: 6 kamerplanten die in 2021 heel populair gaan worden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PileaMijnplant

Reageer op artikel:
Bijzondere kamerplanten die we nu in huis willen hebben staan
Sluiten