Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Binnenkijken 16 nov 2018

Een kijkje in het bijzondere huis van Tara, waar vintage meets industrieel

Vintage, industrieel en modern komen allemaal samen in het huis van Tara en Kevin. Ze wonen samen, met hun twee katten, in het mooie en altijd gezellige Breda. Met ieder een uitgesproken mening wisten ze een bijzonder interieur te creëren. Wij interviewden Tara over hun prachtige interieur.

Tara is backofficemedewerkster bij een schoonmaakbedrijf en Kevin is kok en werkt op verschillende plaatsen. Eerst woonden ze in een appartementje in het centrum van Breda. Afgelopen augustus trokken ze in dit huis, waar ze los gingen met het mixen en matchen van kleuren en materialen.

vintage industrieel interieur

Jullie hebben ruim een half jaar nagedacht over hoe jullie het nieuwe huis gingen inrichten. Waar haalden jullie je inspiratie vandaan?

Tara: “Ik liep al jaren rond met het idee dat er een cognac-kleurige bank in de woonkamer moest komen voor een groene muur. Dat was dan ook de basis voor het interieur. De rest hebben we hier omheen bedacht.”

Vintage meets industrieel

“Kevin houdt van een industrieel interieur en ik van vintage. De uitdaging was dan ook om dit te combineren. Door Pinterest af te struinen en woonboulevards te bezoeken, hebben we veel inspiratie opgedaan en er zo een bijzonder plekje van gemaakt.”

vintage industrieel interieur

Groene planten muur

Dat de cognac-kleurige bank voor een groene muur moest staan, was dus duidelijk. Hoe kwamen jullie op het idee om plantenbehang te nemen?

“Dit groene plantenbehang was Kevins idee. Hij zag het in een fotobehang boek en was er meteen razend enthousiast over. Ik moest zelf eventjes wennen aan het idee, maar ik ben er super blij mee. Voor veel mensen is dit een ‘you love it or you hate it’-geval, maar wij vinden het geweldig!”.

vintage industrieel interieur

De kleuren in het interieur zijn een gewaagde mix. Hoe hebben jullie deze samengesteld?

“Kevin is allergisch voor wit, haha. Er mocht geen enkele muur wit zijn in de woonkamer. We hebben daarom de andere muren grijs geverfd met een groene gloed.

Verder creëerden we met hout een warm gevoel in huis. We dachten dat okergeel mooi bij het groen, hout en cognac zou staan. Dus alle meubels hebben we op de gok besteld. Het was heel spannend, maar gelukkig past alles juist heel goed bij elkaar. Het Perzische kleed vinden we fantastisch en is de kers op de taart.”

vintage industrieel interieur

Er staan veel bijzondere items in jullie interieur. Wat is jullie favoriet? 

“We zijn beide heel blij met de velvet stoelen. Ze zijn chique, stoer, je komt ze niet overal tegen en ze zitten heerlijk! Ik ben ook heel blij met het Perzische kleed. Dat vind ik echt heel gaaf.

Kevin is vooral heel blij met het plantenbehang. Dat was zijn idee en is toch wel echt een bijzondere eyecatcher. Ook vinden we allebei de barglobe fantastisch.”

vintage industrieel interieur
vintage industrieel interieur
vintage industrieel interieur

Karakteristieke details

Jullie interieur is heel karakteristiek. Aan accessoires, details en planten is er geen tekort in huis. Wat is je favoriete plant? 

“De Olifantsoor plant! Ik hou ontzettend van opvallende planten in huis en dat is deze zeker. Gelukkig gaan de katten – die ook gewoon bij ons interieur horen – lief met onze planten om.”

vintage industrieel interieur
vintage industrieel interieur

Zwarte kozijnen

De kozijnen zijn zwart; iets wat we niet vaak zien. Tara: “Het idee om de kozijnen zwart te verven hebben we van Pinterest. Omdat er niks wits in onze woonkamer is, vonden we de witte kozijnen er niet mooi bij. Daarom hebben we ze zwart geverfd. Zo past het beter bij de rest van het interieur en het staat een stuk stoerder.”

vintage industrieel interieur
vintage industrieel interieur

Een zwarte keuken

In de keuken zien we groene muren en zwarte keukenkastjes. Waarom kozen jullie voor een zwarte keuken?

“De keuken zat er al in en was pas een jaar oud. We vonden het zonde om deze te vervangen. Daarom hebben we de keukenkastjes die wit waren, zwart geverfd. We vinden zwart en hout een heel goede combi en het steekt mooi af bij de groene muur.”

vintage industrieel interieur

Wat vind je het belangrijkste aan je interieur?

“Dat we blij zijn in en met ons huis. Het moet een plek zijn waar we tot rust komen en genieten van het moois wat we samen hebben bereikt. Ik vind het vooral heel belangrijk om een plekje te hebben waar je je thuis voelt.”

Binnenkijken in andere prachtige huizen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een kijkje in het bijzondere huis van Tara, waar vintage meets industrieel
Sluiten