Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 23 januari 2016

Bijzondere foto’s van een verlaten koeltoren in België

Via onze vrienden van Froot zijn wij ook een beetje verslingerd geraakt aan de prachtige beelden die Urbexers schieten van verlaten gebouwen en kerken. Zo bezochten ze eerder al een griezelig verlaten klooster in Duitsland (bekijk de foto’s hier!) en een verlaten kasteel in de Ardennen. Deze keer reisden ze samen met urban explorers Feike Zantinge en Roel van de Wiel af naar België, om daar een oude koeltoren en de Gravestone Church te bezoeken.

De term Urban exploring komen we steeds vaker tegen. Voor de liefhebbers is het een ware sport geworden om verlaten gebieden te bezoeken en thuis te komen met een geheugenkaart vol (soms griezelige) foto’s.

Deze verlaten koeltoren in België is een waar fenomeen onder de Urbexers. De koeltoren is al een lange tijd niet meer in gebruik en dat levert júist de mooiste beelden op. Maar omdat urbexen steeds een bekender fenomeen wordt, moeten de fotografen tegenwoordig erg voorzichtig zijn. Veel bekende verlaten gebouwen hebben bewaking rondlopen, waardoor het lastig wordt om mooie beelden te schieten. Maar het is ze gelukt!

Naast de koeltoren bezochten ze ook de Gravestone Church een verlaten kerk waar de vloer is opengebroken door grafrovers en archeologen. Ben je benieuwd naar het complete verslag en alle prachtige foto’s van beide locaties? Bekijk dan het volledige artikel op Froot.

www.froot.nl

Reageer op artikel:
Bijzondere foto’s van een verlaten koeltoren in België
Sluiten