Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 10 okt 2015

Bijzondere architectuur aan de rand van het bos

Dit unieke huis is ontworpen door architectenbureau Primus en staat aan de rand van het bos in Denemarken. Door de bijzondere architectuur en vergrijsde houten planken, wordt het huis echt onderdeel van de omliggende natuur.

En hoewel het huis er vanbuiten nogal donker uitziet, is dat vanbinnen helemaal niet het geval! Kijk snel mee naar de foto’s van dit prachtige huis.

De eiken planken zijn behandeld met ijzersulfaat. Hierdoor krijgen de planken een prachtig vergrijsd en doorleefd effect.

In tegenstelling tot de buitenkant is het interieur vrij licht. De betonnen vloer steekt mooi af bij de witte muren en het hout dat is gebruikt voor de keuken, kasten en enkele wanden.

Staat deze combinatie je wel aan? Bekijk dan ook deze prachtige binnenkijker.

De opdrachtgevers wilden zoveel mogelijk privacy creëren. Daarom kozen zij voor ramen in het dak van het huis. Zo zijn er minder ramen in de muur nodig (wat dus zorgt voor minder inkijk), maar komt er wel genoeg licht binnen.

Benieuwd naar meer bijzondere architectuur? Bekijk dan ook eens dit gekantelde huis in Noorwegen, of dit kubistische huis!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

architizer.com

Reageer op artikel:
Bijzondere architectuur aan de rand van het bos
Sluiten