Frederique Rekers
Frederique Rekers Binnenkijken 3 jun 2021

Wauw: Wies woont in een prachtig ingericht pakhuis uit 1895

Dit keer geen huizen die makkelijk te vinden zijn op Funda. Er zijn veel mensen die erg bijzonder wonen en hun ‘thuis’ vinden in een speciale plek. We interviewen dit keer Wies die met haar gezin in een oud pakhuis woont.

Wies is 27 jaar en woont samen met haar man Elroy, zoontje Otis, hond Buddy en kat Murphy in Vlaardingen, in een pakhuis uit 1895. Op Instagram deelt ze onder de naam Dailydoseofgoldie haar huis.

Wat voor een huis is het en hoe zijn jullie hieraan gekomen?

Ons huis bestaat uit drie woonlagen. Op de begane grond zit de woonkeuken, dit is echt het hart van het huis. De eerste verdieping is de zitkamer en de met ensuite en onze slaapkamer.

Op de tweede verdieping zit de badkamer, logeerkamer/mancave, zoals m’n man het graag noemt, en de babykamer. Hiervoor woonden we in een huurflat in Rotterdam. Op een dag was Elroy voor de grap aan het rondspeuren voor huizen in zijn geboortestad Vlaardingen.

Grappend zei ik nog: ik wil daar niet dood gevonden worden. Stiekem heeft hij een bezichtiging ingepland en gingen we ‘voor de grap’ toch maar even kijken. Na de bezichtiging waren we tot over ons oren verliefd op dit huis. Daar ging mijn veto op Vlaardingen…

Wat is volgens jou het meest bijzondere aan jullie pakhuis?

De oude en karakteristieke eigenschappen zoals het ornamenten plafond en de oude balken.

Hoe heb je het ingericht?

Het belangrijkste voor ons is dat het huis als een thuis aanvoelt. Warme kleuren, fijne materialen, functionele maar ook comfortabele meubels en vooral veel persoonlijke items.

Met de woonkeuken ben ik uitgegaan van de houten keuken en vanuit hieruit heb ik de rest samengesteld. Het moest een ruimte worden waar je uren kan natafelen met vrienden. Het leukste compliment wat ik kreeg was dat de sfeer aanvoelt als een jazzcafé.

Dan de slaapkamer, deze kamer moest vooral knus en warm aanvoelen zodat je het liefst eigenlijk de hele dag op bed blijft liggen. Warme kleuren, fijn beddengoed en een zelfgemaakte bedhemel om het af te maken.

Voor de zitkamer vond ik het belangrijk dat er een lekker grote plofbank kwam te staan, zo een waar je met een hele familie lekker op onderuit kan zakken.

Ook deze kamer voelt knus en gezellig aan door de muur donkerblauw te verven, zo worden ook de woonkeuken en zitkamer met elkaar verbonden.

Tot slot de babykamer, dit moest een gezellig en lief kamertje worden maar niet in een standaard kleur als blauw. We hebben dan ook gekozen voor een mooie kleur groen in combinatie met koperkleurige accessoires.

Wat was de grootste uitdaging bij het inrichten van jullie pakhuis?

We hebben een hoog maar ook smal huis. Met name in de woonkeuken moet je en makkelijk op je stoel kunnen zitten maar ook nog voldoende ruimte hebben om te kunnen koken. Nog steeds struggelen we hier af en toe mee, wellicht dat er in de toekomst een eetbankje komt i.p.v. de stoelen.

Mis je dingen die je in een ‘normaal huis’ wel hebt?

Soms lijkt het me heerlijk om de woonkamer en keuken allebei op de begane grond te hebben met een aangrenzende tuin. Nu zijn het in ons pakhuis soms wel heel veel trappen, maar ach dat is goed voor de lijn denk ik dan maar.

Wat is je meest favoriete plekje in de jullie pakhuis?

Oef lastig.. aangezien ik heel veel aandacht en liefde in elke kamer heb gestoken. Maar als ik dan echt moet kiezen is dat toch wel de zitkamer met de mooie ornamenten, daar kan ik echt uren naar kijken.

En waar ben je het meest trots op?

Om ons huis tot een droomhuis te kunnen maken hebben we een flinke verbouwing doorstaan, deze heeft mijn vader voornamelijk in zijn eentje met af en toe hulp van mijn man uitgevoerd.

Ik ben vooral trots op het feit dat alles precies zo is geworden zoals gehoopt. Iets in je hoofd bedenken is één ding, het daadwerkelijk uitwerken zodat ‘het klopt’ is een tweede.

Zijn er tips die jullie de Roomed-lezers mee kunnen geven over jullie woning?

Durf en doe! Ik heb ook met angstzweet het hele plafond donkerblauw geverfd zien worden maar ben er uiteindelijk zo blij mee. Wees niet bang voor een beetje kleur, een muurtje is immers zo weer overgeverfd!

Wonen in een kapel: Julia woont met haar gezin in een kerkhuis vol met kunst

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wauw: Wies woont in een prachtig ingericht pakhuis uit 1895
Sluiten