Bijzonder huis in Japan met uitzicht op zee én een privé strand

Dit bijzondere huis in Japan voor een gezin van drie staat zo dicht bij zee dat het bijna een strandhuis is. Het enige wat het huis van de zee verwijdert is een weg en daarom koos het architectenbureau ervoor om het huis extra veel ramen te geven. Zo hebben de bewoners vanuit vrijwel elke ruimte zicht op zee. Om dat strandgevoel nog eens extra te versterken maakten de ontwerpers van de voortuin gewoon een privé strand. Die ramen – we tellen er alleen aan de voorkant al elf – geven de rechthoekige woning naast heerlijk veel daglicht ook een bijzonder huiselijk gevoel!

Het huis staat in Hiroshima en is een ontwerp van architectenbureau Suppose Design Office. Hoewel zo’n huis aan zee natuurlijk heerlijk is, is deze plek helaas ook gevoelig voor natuurrampen zoals storm en overstromingen. Daar hield de architect uiteraard rekening mee tijdens het ontwerpen.





De benedenverdieping van het huis is een stuk verhoogd zodat dit deel bij een overstroming in elk geval droog blijft. De ramen vormen een soort kleine huisjes in het grote huis, waarvan de meesten helemaal open kunnen. Hierdoor kunnen de bewoners de binnenkant heel makkelijk omtoveren tot half-outdoor space. De slaapkamer bevindt zich beneden in een afgesloten houten deel. Daarnaast zit een soort loungeruimte die afgesloten kan worden met glazen schuifdeuren. Als deze deuren openstaan, wordt de ruimte onderdeel van de ‘veranda’. Hierdoor wordt binnen een soort overdekt terras en kun je extra genieten van de zee.



Boven zijn de woonkamer, eetkamer, keuken en badkamer. Ook hier heeft de verdieping een zelfde soort constructie met glazen schuifdeuren, waardoor je de verschillende ruimtes makkelijk van elkaar kunt scheiden terwijl de sfeer wel open blijft. Zo’n glazen wand is trouwens ook een handig alternatief voor muren in een loft of eenkamerappartement!




Aangezien dit familiehuis in Japan op de bovenverdieping maar één raam heeft aan de zijkant en verder alleen maar ramen aan de voorkant, komt er alleen aan die kant licht binnen. Daarom voegden de architecten in het dak nog twee strategisch geplaatste skylights toe. Zo kijk je vanuit de relaxte Eames Lounge Chair én vanuit de douche uit op een strakke blauwe lucht of een mooie sterrenhemel. Niet verkeerd!

Suppose Design Office is trouwens ook het creatieve brein achter dit toffe hostel, waar je slaapt in een boekenkast. Sounds like a dream, right?

www.suppose.jp