Mirre Staats
Mirre Staats Wooninspiratie 24 mei 2016

Dit bijzondere huis in Canada heeft een modulair interieur

Net buiten Montréal in Chertsey, Canada, kun je verblijven in het bijzondere Lake Jasper House. Niet alleen om zijn buitenkant is het gebouw bijzonder, binnen is dit gebouw net zo excentriek. In plaats van een reguliere inrichting met bijpassende meubels per kamer is dit huis namelijk ingericht met een modulair interieur! Zo kun je op ieder moment van de dag de banken, tafels en stoelen veranderen naar jouw voorkeur. Handig!

De ontwerpers wilden graag een open en rustige ruimte creëren. Zij schakelden architectenbureau Architecturama in en werkten samen aan hun droom om een modern en vrolijk-uitziend gebouw te maken. Naar onze mening is dat zeker gelukt. Kijk maar even mee naar dit opvallende pareltje in de bergen van Canada.

Door de ‘open’ voorzijde van het huis heb je van alle hoogten prachtig uitzicht op de omgeving. Precies wat de makers wilden, want de locatie is gekozen vanwege de beboste helling op het zuiden en het uitzicht op het meer.

In plaats van een ontwerp dat samensmelt met de natuur, is er gekozen voor een vierkant gebouw met een excentriek detail, namelijk aquakleurige, diagonale panelen die dienen als trapleuning voor de buitentrap. Toch geeft het ontwerp met de vele dunne pilaren wel een knipoog naar de bosrijke omgeving.

Het huis moest ook modulair zijn en is dus zo ontworpen dat ook grote groepen er kunnen overnachten. De gebleekte houten banken zijn aan de zuidkant opgesteld als trap, maar zijn makkelijk verstelbaar tot banken met een hoofdsteun of voetenbankje. Zo kun je met een paar kussens het jezelf zo gemakkelijk mogelijk maken! Ook in de keuken zijn de banken neergezet, alleen dienen ze hier als tafel met plek voor maximaal acht personen.

Ook zo’n fan van dit modulaire systeem? Check dan ook even dit modulaire huis dat meegroeit met het gezin of bekijk dit lichtsysteem.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

design-milk.com

Reageer op artikel:
Dit bijzondere huis in Canada heeft een modulair interieur
Sluiten