Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 25 september 2015

Bijzonder en duurzaam huis op het platteland van Tsjechië

ASGK Design, een architectenbureau uit Praag, bouwde middenin de natuur van Tsjechië een uniek en duurzaam huis. Het huis is zowel vanbuiten als vanbinnen heel open en ruimtelijk: de ramen kunnen worden afgesloten door middel van grote houten schuifpanelen en vanbinnen is het huis ingedeeld als loft.

Om het huis zo duurzaam mogelijk te maken werd het gebouwd van uitsluitend duurzaam hout. Daarnaast is het huis extra goed geïsoleerd zodat stoken alleen bij extreme kou nodig is.

Wat aan de buitenkant het eerste opvalt? Het bijzondere dak! Dit bestaat uit twee a-symmetrische punten. Binnen wordt deze ruimte benut met een opslagruimte en een home office. Over werkplekken gesproken.. Bekijk hier onze slimme tips voor een fijn en opgeruimd thuiskantoor!

Wat ons binnen meteen opvalt is het bijzondere design van de stalen trap, die in combinatie met het hout een echte eyecatcher van het huis vormt. Bekijk hier meer bijzondere trappen die een echte toevoeging zijn aan het interieur.

De keuken bestaat uit losse, roestvrijstalen onderdelen die mooi afsteken bij het hout. En ook al is het plafond hier vrij laag, de keuken is toch ruimtelijk door het prachtige uitzicht!

Om ruimte te besparen is de vloer opgehoogd, zodat er opbergplekken én zitplaatsen ontstaan. Heb je zelf ook een klein huisje? Roomed staat vol ruimtebesparende tips, bekijk ze hier!

www.designboom.com

Reageer op artikel:
Bijzonder en duurzaam huis op het platteland van Tsjechië
Sluiten