Ben jij bijgelovig? Déze dingen zouden ongeluk brengen in huis

Bijgelovig zijn heeft een zweverige nasmaak, wat niet matcht met mijn doorgaans nuchtere blik op de wereld. Maar ik moet toegeven dat ik toch aardig neig naar wat van niet-zo-nuchtere trekjes: ik klop af op hout, vermijd het lopen onder ladders en kruis liever niet het pad met een zwarte kat. Ben jij ook een beetje bijgelovig? Pas op: deze.. dingen brengen ongeluk in huis.

Disclaimer: neem dit alles wel met een korrel zout (niet morsen, brengt ongeluk!)

Spiegels

Spiegels in huis zijn multifunctioneel: niet alleen handig voor de ijdeltuiten, maar ze laten een ruimte ook groter lijken. Let alleen op dat je ‘m goed aan de muur bevestigt: het breken van een spiegel zorgt namelijk voor zeven jaar ongeluk. Ook de plaats schijnt iets te zijn om over na te denken: volgens Feng Shui verstoort een grote spiegel in de slaapkamer je nachtrust.

Wist je dat: volgens sommige tradities worden wanneer iemand overlijdt alle spiegels in huis afgedekt. Dit om te voorkomen dat de overleden ziel andere zielen met zich mee zou trekken.

Een paraplu

Zeker in het regenachtige Nederland is een paraplu een must. Maar pas op: het openen van een paraplu binnenshuis zorgt voor ongeluk! Even wachten tot je buiten bent dus.

Schoenen

Ook ik maak me er schuldig aan: als je schoenen niet aan je voeten zitten, slingeren ze waarschijnlijk ergens rond in huis. Er is echter één plaats waar je ze niet wil laten: op tafel. Nee, niet omdat je dan ruzie krijgt met je partner, maar het zou ook armoede kunnen voorspellen.

Schommelstoel

Als je een schommelstoel laat schommelen zonder dat er iemand in zit, nodig je een kwade geest uit plaats te nemen..

Kapotte klokken

Is je klok kapot? Repareer ‘m dan meteen of haal ‘m weg. Een kapotte klok brengt namelijk ongeluk. Begint ‘ie ineens weer te tikken? Ai, dan is er onheil op komst.

Met feng shui krijg je weer wat geluk terug in je huis

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Ben jij bijgelovig? Déze dingen zouden ongeluk brengen in huis
Sluiten